Οργή προκαλεί βίντεο με θαλάσσια χελώνα - Την καβαλάνε και την ποδοπατούν ανελέητα – VIDEO
14.08.2019 - 11:37
Η δημοσίευση του βίντεο στα social media προκάλεσε οργή και αγανάκτηση με τους ανθρώπους που δεν σέβονται τα ζώα και τις αθώες τους ψυχές.
Ο λόγος για μία μεγάλη θαλάσσια χελώνα σε απομονωμένη ακτή της Ιάβας η οποία βγήκε στη στεριά για να γεννήσει τα αυγά της και ασυνείδητοι πολίτες την εντοπίζουν και ξεκινάνε να την παρενοχλούν.
Όπως φαίνεται και στο πιο κάτω βίντεο δεκάδες ντόπιοι αρχίζουν νακαβαλούν την χελώνα πάνω στο καβούκι της και να την εμποδίζουν να επιστρέψει στο νερό, με κίνδυνο τόσο για την ίδια όσο και για τα εκατοντάδες αυγά που εναπόθεσε στην ακτή.
Χαρακτηριστική είναι και η συμπεριφορά των ντόπιων οι οποίο με γέλια συνεχίζουν τις βασανιστικές πράξεις για την ίδια, η οποία γεννάει τα αυγά του στην τρύπα που προηγουμένως είχε σκάψει με τα άκρα της.
Οι αρχές της Ινδονησίας δήλωσαν πως ερευνούν το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το σημείο όπου διαδραματίστηκε το συμβάν, ενώ οργισμένες είναι οι αντιδράσεις οργανώσεων για την προστασία των ζώων αλλά και χιλιάδων πολιτών από κάθε γωνιά του κόσμου, που καλούν τις αρχές να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες της κακοποίησης του ζώου.
Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.