Σφίγγουν τον κλοιό οι Τούρκοι – Έπιασε δουλεία το «Γιαβουζ» στην Καρπασία

Σφίγγουν τον κλοιό οι Τούρκοι – Έπιασε δουλεία το «Γιαβουζ» στην Καρπασία

Η Τουρκία επιταχύνει το έργο της στην ανατολική Μεσόγειο στις γεωτρήσεις, αλλά και στην θαλάσσια έρευνα αναφέρει σε δημοσίευμα της η τούρκικη εφημερίδα «SABAH».

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζής

Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή για τρεις εβδομάδες ενώ το γεωτρύπανο «Πορθητής», έχει προχωρήσει αρκετά μέσα στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου τις τελευταίες ώρες.

Ο «Πορθητής», θα συνεχίσει την δραστηριότητα γεώτρησης για μερικές ακόμα εβδομάδες, ενώ σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές θέσεις έχει φτάσει στα 5.000 μέτρα πάνω από την στάθμη της θάλασσας.

Επίσης, το σεισμογραφικό Oruç Reis θα ταξιδέψει από την Κων/πόλη στην Ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξει το Μπαρμπαρός στις σεισμογραφικές έρευνες.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ανέλαβαν την προστασία των γεωτρήσεων και των θαλάσσιων ερευνών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Συγκεκριμένα οι ενέργειες υποστηρίζονται από υποβρύχια, μη επανδρωμένα σκάφη (UAV) και πολεμικά αεροσκάφη όπως και πολεμικά πλοία.

 πηγή: sabah.com.tr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE