ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Μεγαλύτερη η ποινή του Λευτέρη Σολωμού από αυτή της Σάρας Σιάμς

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Μεγαλύτερη η ποινή του Λευτέρη Σολωμού από αυτή της Σάρας Σιάμς

Σε 6 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Λευτέρης Σολωμού, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες που σχετίζονται άμεσα με το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στον Στρόβολο, τον Απρίλιο του 2018.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Παππούτα

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών στη ληστεία, ενώ για την άλλη κατηγορία δεν επιβλήθηκε ποινή. 

Μετριαστικοί παράγοντες που λήφθηκαν υπόψη από το δικαστήριο, όσον αφορά την ποινή που επιβλήθηκε στον Λευτέρη Σολωμού, είναι το νεαρό της ηλικίας του, το λευκό ποινικό μητρώο, την παραδοχή του έστω και σε αυτό το στάδιο αλλά και την πρόθεση να γίνει μάρτυρας κατηγορίας.

Ο Λευτέρης Σολωμού, θυμίζουμε ότι ενώ αρχικά δεν παραδεχόταν καμία από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, στην συνέχεια άλλαξε την απάντησή του και δήλωσε παραδοχή σε δυο, οι οποίες αφορούν ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη και κατοχή επιθετικών οργάνων. Οι υπόλοιπες κατηγορίες αναστάληκαν.

Μετά την Σάρα Σιαμς, που καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, αφού ήταν η πρώτη που άλλαξε στάση, δηλώνοντας παραδοχή στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία  και αναστάληκαν εναντίον της οι υπόλοιπες κατηγορίες, τώρα και ο Λευτέρης Σολωμού καταδικάζεται.

Πλέον κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που διέπραξε το διπλό φονικό και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.  

Οι δύο, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν επτά συνολικά κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE