ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

KPMG GPI 2019: Η Ευρώπη πρωτοστατεί στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι

KPMG GPI 2019: Η Ευρώπη πρωτοστατεί στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι

Η ετήσια έκθεση Growth Promise Indicators (GPI) της KPMG αξιολογεί και κατατάσσει 180 χώρες με βάση τις παραγωγικές τους δυνατότητες.

Η βαθμολογία είναι από το 0 μέχρι το 10, βάσει 26 δεικτών. Η έκθεση διαπιστώνει ότι οι πρωτοπόροι του παγκόσμιου επιχειρηματικού γίγνεσθαι είναι κυρίως χώρες της Ασίας και της Ευρώπης (καταλαμβάνουν τις 10 πρώτες θέσεις).


Η Ελβετία ηγείται της σχετικής λίστας, με την Ολλανδία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Στις πρώτες 10 χώρες περιλαμβάνεται το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία, που φέτος ξεπέρασαν τη Νορβηγία. Η Νορβηγία έπεσε δύο θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αφού παρουσίασε χαμηλότερα ποσοστά ποιότητας των θεσμών της, σε τομείς όπως τα δικαιώματα των επιχειρήσεων και η διαφάνεια στη χάραξη πολιτικής. Η φετινή κατάταξη έδειξε ότι ο Μαυρίκιος, οι Μπαχάμες και η Νότια Κορέα έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.


Στην άλλη πλευρά του κόσμου, οι επενδύσεις σε υποδομές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τεχνολογική ετοιμότητα, έχουν αποδώσει στη Νότια Κορέα, η οποία έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στην κατάταξη GPI από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη οικονομία, ενώ η δέσμευση της Ινδίας για μεγαλύτερη διαφάνεια και βελτιωμένα δικαιώματα στον επιχειρηματικό τομέα, συνέβαλε στο να κερδίσει τέσσερεις θέσεις στη σχετική κατάταξη. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης κινήθηκαν ανοδικά τέσσερις θέσεις, λόγω της τεράστιας ανάπτυξης που παρουσίασαν στον τομέα των υποδομών. Η Κύπρος βρίσκεται φέτος στην 26η θέση, σε σύνολο 180 χωρών που συμμετέχουν στην έκθεση.


Ο Yael Selfin, επικεφαλής οικονομολόγος της KPMG στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκ των συγγραφέων της έκθεσης, δήλωσε: «Οι δείκτες δείχνουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις θέτουν τα θεμέλια για σταθερή ανάπτυξη για τις υπόλοιπες που ακολουθούν. Μικρότερα κράτη, όπως η Νότια Κορέα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανελίσσονται με γοργό ρυθμό στην κατάταξη, ενώ οι αναπτυσσόμενες οικονομίες σημειώνουν συχνά πρόοδο ταχύτερα από ό, τι οι αναπτυγμένες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλές χώρες εξακολουθούν να παραμένουν πίσω σε σημαντικούς δείκτες, όπως η διαφάνεια στη χάραξη πολιτικής και η ποιότητα των μεταρρυθμίσεων. Η σημασία των σταθερών θεσμών και ο ρόλος τους στην προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης είναι πρωταρχικής σημασίας, δεδομένου ότι ζούμε στην εποχής της μεταβλητότητας, όπου οι πολιτικές εντάσεις καθιστούν όλο και πιο δύσκολη την ορθολογική λήψη αποφάσεων».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top