Απεβίωσε ο Μαρωνίτης ιερομόναχος πατήρ Παύλος Κουμή

Απεβίωσε ο Μαρωνίτης ιερομόναχος πατήρ Παύλος Κουμή

Ο Μαρωνίτης ιερομόναχος πατήρ Παύλος Κουμή απεβίωσε την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, σε ηλικία 81 χρόνων.

Ο μακαριστός ιερομόναχος κατάγεται από τον Κορμακίτη, είναι μέλος του Λιβανικού Μαρωνίτικου Τάγματος Μοναχών και υπάγεται στην εν Κύπρω Μαρωνίτικη Μονή του Προφήτη Ηλία.

Σπούδασε στο Λίβανο, όπου υπηρέτησε για αρκετά χρόνια και από το 1988 υπηρέτησε τους Μαρωνίτες της Κύπρου πέραν των δυο δεκαετιών ιδίως στα κατεχόμενα μαρωνίτικα χωριά.

Ο εκδημών ιερομόναχος υπήρξε ο τελευταίος που αναγκάστηκε -υπό τους άγριους βομβαρδισμούς του εισβολέα το 1974- να εγκαταλείψει, την ερειπωμένη σήμερα, ιστορική Μονή των Μαρωνιτών.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Μετοχίου των Μαρωνιτών Μοναχών (παρά τον Κοτσιάτη) την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019 στις 6:00 μ.μ. και το σκήνωμα του εκδημούντα θα τεθεί στο Ναό του Μετοχίου από τις 5:00 μ.μ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια και πάμε στη Γενεύη με ένα και συγκεκριμένο στόχο, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE