To καλοκαίρι έφτασε και η αυξημένες θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τους τετράποδους φίλους μας.
Πολλοί από τους ιδιοκτήτες σκύλων περνάνε τον ελεύθερο τους χρόνο σε παραλίες παρέα με τα σκυλιά τους ή ακόμη αρκετοί είναι και αυτοί που θα ήθελαν να συνοδεύσουν τους πιστούς τους φίλους μέχρι και στη θάλασσα.
Οι παραλίες της Κύπρου
Όσον αφορά την Κύπρο λοιπόν, οι παραλίες στις οποίες δικαιούσαι να παρευρεθείς μαζί με τον σκύλο σου είναι στο σύνολο επτά και είναι οι εξής:
1. Η παραλία Γλυκύ Νερό Α΄ στο Παραλίμνι (πλησίον Κάππαρη)
2. Η παραλία Κασιάνες (Spyros Beach) νότια του αεροδρομίου Λάρνακας
3. Η παραλία βορειοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, στις εκβολές του ποταμού Έζουσα στην Αχέλεια
4. Η παραλία στην περιοχή Πιτίλη, ανατολικά της εκβολής του ποταμού Πλατάνια στο Νέο Χωριό Πάφου
5. Η παραλία έξι, στην τοποθεσία Καραβόπετρα, νοτιοανατολικά της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Σ.Α.Λ.Α. στο Μοναγρούλλι
6. Η παραλία στην τοποθεσία Πρόλιμνος, δυτικά του Πισσουρίου
7. Η παραλία στην τοποθεσία Στερατζιά στον Κ. Πύργο Τυλληρίας
Εάν λοιπόν αποφασίσεις να επισκεφτείς μία από τις παραπάνω παραλίες μαζί με τον τετράποδο φίλο σου, καλό θα ήταν να έχεις υπόψη σου τις πιο κάτω χρήσιμες συμβουλές ούτως ώστε να αποφύγεις τυχόν προβλήματα.
Αρχικά θα πρέπει να προσέχουμε τον σκύλο μας από τις υψηλές θερμοκρασίες, τη ζεματιστή άμμο και το θαλασσινό νερό, γιατί εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία του.
Φθάνοντας στην θάλασσα αφήνουμε τον σκύλο μας να έρθει σε επαφή με το νερό σιγά σιγά, μόνος του. Δεν τον βουτάμε με το ζόρι, γιατί μπορεί να έχει αρνητική επίδραση σε αυτόν. Προσέχουμε πάντα όταν κολυμπάμε μαζί του, γιατί με τα πόδια του μπορεί να κάνει απότομες κινήσεις και να μας τραυματίσει.
Προτιμάμε να πηγαίνουμε στην παραλία τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, ή αργά το απόγευμα και όχι το μεσημέρι, που καίει ο ήλιος.
Φροντίζουμε να βρούμε μια σκιά, είτε κάτω από ομπρέλα είτε σε κάποιο δέντρο, για να ξεκουραζόμαστε με τα ζώα μας και να τους παρέχουμε ένα μπολ με δροσερό νερό.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι σκύλοι περπατούν με γυμνά πόδια, οπότε η καυτή άμμος μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στις πατούσες τους.
Πίσω στο σπίτι
Επιστρέφοντας από τη θάλασσα ξεπλένουμε τον σκύλο μας με νερό βρύσης, για να φύγει το θαλασσινό αλάτι και η άμμος.
Τον στεγνώνουμε με πετσέτα και, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε σεσουάρ, το κρατάμε σε απόσταση από τον σκύλο και σε χαμηλή ταχύτητα και θερμοκρασία, έτσι ώστε να μην προκαλέσουμε ζημιά στο δέρμα του.
Εξετάζουμε σχολαστικά τις πατούσες του και τα μεσοδακτύλια διαστήματα για τυχόν εκδορές και ξένα σώματα, όπως ξερά χόρτα και πετραδάκια.
Τέλος, καθαρίζουμε προσεκτικά τον έξω ακουστικό πόρο και των δύο αυτιών του με στεγνό βαμβάκι, ή ρίχνοντας πρώτα μερικές σταγόνες από κάποιο ήπιο καθαριστικό αυτιών που έχουμε προμηθευτεί από τον κτηνίατρό μας. Έτσι, προλαμβάνουμε την ωτίτιδα που παρουσιάζουν οι σκύλοι πολλές φορές μετά τα καλοκαιρινά τους μπάνια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Σοβαρός τραυματισμός 84χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο - Ο οδηγός εγκατέλειψε την σκηνή
• Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας Youtuber από ανακοπή - Ήταν μόλις 35 χρονών
• Χριστίνα Παυλίδου: Η υπόσχεση που έδωσε στην κόρη της Μαρία και η αναφορά στην Άλκηστη
• Netflix: Αυξήσεις στις τιμές σε Κύπρο και Ελλάδα - Δείτε το κόστος στα νέα πακέτα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις