Η σύλληψη, η δίκη και η φυλάκιση του Νίκου Σαμψών

Η σύλληψη, η δίκη και η φυλάκιση του Νίκου Σαμψών

Τον Οκτώβριο του 1975, μετά από έντονες πιέσεις που άσκησε το ΑΚΕΛ, εγκρίθηκε ψήφισμα βάσει του οποίου θα δικάζονταν οι «αμετανόητοι» του πραξικοπήματος και όσοι συνέχιζαν τη δράση τους στην ΕΟΚΑ Β’.

Ένας από αυτούς ήταν ο Νίκος Σαμψών, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη Χούντα για το Πραξικόπημα και την ανατροπή του Μακαρίου και είχε διατελέσει «Πρόεδρος» αφού ορκίστηκε από τον Γεννάδιο.

Ο Σαμψών παραιτήθηκε μετά την τουρκική εισβολή, υπό το βάρος των εξελίξεων, κυκλοφορούσε όμως ελεύθερος εκμεταλλευόμενος την προφορική αμνηστία που του είχε παραχωρήσει ο Μακάριος.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Κρίσιμες επαφές με Μητσοτάκη και Βέμπερ

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Κρίσιμες επαφές με Μητσοτάκη και Βέμπερ

Σε τροχιά σημαντικών διπλωματικών επαφών εισέρχεται η Λευκωσία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE