ΦΩΤΙΟΥ: Σύμβολο του αγώνα για διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας το γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου

ΦΩΤΙΟΥ: Σύμβολο του αγώνα για διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας το γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου

Την εκτίμηση και τον θαυμασμό του προς όλους τους εγκλωβισμένους, που υπομένουν με καρτερία τα προβλήματα της κατοχής, παραμένουν ριζωμένοι στη γη των γονέων και των προγόνων τους αναμένοντας τη μέρα που θα σημάνει την επανένωση της πατρίδας μας, εξέφρασε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, χαρακτηρίζοντας το Γυμνάσιο του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου πραγματικό σύμβολο του αγώνα για διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας.   


 
Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης του εξατάξιου Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, ο κ. Φωτίου είπε ότι «είναι γι’ αυτή την εποχή που εργαζόμαστε με κάθε ειλικρίνεια και καλή θέληση» και ελπίζουμε πάντα στη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το όραμα και τους στόχους μας για την έλευση μιας νέας εποχής η οποία θα ανοίξει διάπλατα τους ορίζοντες για επικράτηση συνθηκών ελευθερίας, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας όλων ανεξαιρέτως».
 
«Δεν θέλουμε πολίτες με λιγότερα δικαιώματα, δεν θέλουμε εγκλωβισμένους, ούτε και πρόσφυγες, στη δική μας πατρίδα», πρόσθεσε.
 
Ο Επίτροπος Προεδρίας είπε ακόμη ότι «είναι πάντοτε με θαυμασμό και μεγάλη εκτίμηση που αναφερόμαστε στο παράδειγμα που δίνουν τα παιδιά και των τριών σχολείων του Ριζοκαρπάσου μαζί με τους γονείς τους».

Ανέφερε ότι «σε αυτούς συμπυκνώνονται όλα τα ιδεώδη και οι αξίες του Ελληνισμού στην Κύπρο, γι’ αυτό και πάντοτε είμαστε στο πλευρό τους, αντλώντας και εμείς από τους ιδίους δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα στον οποίο έχουμε ταχθεί για την επανένωση του νησιού μας».
 
«Με τις δυσκολίες και όλα τα προβλήματα από την ίδρυσή του και μετά, τους κόπους και τις θυσίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, την αδιάλειπτη προσφορά τους στους αγώνες του λαού μας, και την επιμονή, το κουράγιο και τις αντοχές τους, ιδιαίτερα σε σχέση με την κατάσταση που δημιουργήθηκε από το 1974 και μετά, το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου έχει αναχθεί σήμερα σε πραγματικό σύμβολο του αγώνα για διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας, όπως και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του λαού μας σε καιρούς δύσκολους και πολύ χαλεπούς», υπογράμμισε.
 
Τέλος, ο κ Φωτίου συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ριζοκαρπάσου που ακόμη και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, όπως είπε, υπομένουν με καρτερία τα προβλήματα και τις στερήσεις παραμένοντας ακρίτες στη γη των προγόνων τους.

Ιδιαίτερα μνεία, ο κ. Φωτίου έκανε στους τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες που αποφοίτησαν σήμερα που είναι οι Μαρία Γ. Σώττου, Ειρήνη Μ. Σώττου, Ιωάννης Προδρόμου και Αντιγόνη Αχιλλέως.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Ο ΠτΔ έχει καθαρά χέρια, εδώ σκέφτεται αν θα πάει σε ένα εστιατόριο» - Η κόντρα με ΑΚΕΛ και η απάντηση Στεφάνου

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Ο ΠτΔ έχει καθαρά χέρια, εδώ σκέφτεται αν θα πάει σε ένα εστιατόριο» - Η κόντρα με ΑΚΕΛ και η απάντηση Στεφάνου

Κατηγορηματική διάψευση κάθε υπαινιγμού περί διαφθοράς εκπέμπει το Προεδρικό περιβάλλον του Νίκου Χριστοδουλίδη.Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος ασκεί τα καθήκοντά του με απόλυτη εντιμότητα, τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι κατά την αποχώρησή του από το αξίωμα δεν θα υπάρξει καμία σκιά εις βάρος του.

BEST OF TOTHEMAONLINE