Συνάντηση ΥΠΕΞ με Δήμο Αμμοχώστου

Συνάντηση ΥΠΕΞ με Δήμο Αμμοχώστου

Το θέμα της Αμμοχώστου, υπό το φως και των όσων ανακοινώνονται από τουρκοκυπριακής πλευράς σε σχέση με την περίκλειστη πόλη, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της κατεχόμενης πόλης.



Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ήταν μια κατατοπιστική συνάντηση, κατά την οποία έγινε μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την Παρασκευή το απόγευμα.

Δεν θέλησε, ωστόσο, να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε, αναφέροντας πως αύριο θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή και τη συγκέντρωση στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή για επίδοση υπομνήματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημείωσε πάντως πως το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου θα συνεχίσει να έχει τακτικές επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Γαλανός τόνισε επίσης τη σημασία που έχει η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 1800 την Παρασκευή έξω από το Προεδρικό για επίδοση υπομνήματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

`Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει μετά την έκτακτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου την περασμένη εβδομάδα, στο υπόμνημα θα τονίζεται η ανάγκη να επανέλθει το θέμα της Αμμοχώστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ ως προτεραιότητα "και να επιμένουμε για την εφαρμογή των ψηφισμάτων 550 και 789, να παραδοθεί η πόλη στους κατοίκους της, μέσω των Ηνωμένων Εθνών".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.