Συγκινητικό: Τουρκοκύπρια έφερε χώμα από το Δίκωμο για τον Δημήτρη Χριστόφια

Συγκινητικό: Τουρκοκύπρια έφερε χώμα από το Δίκωμο για τον Δημήτρη Χριστόφια

Η μοιρασμένη κυπριακή γη  δέχθηκε τον εκτοπισθέντα, έκτο Πρόεδρο του κράτους της Δημήτρη Χριστόφια στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο Έγκωμης.

 
Όπως είπε ο γιος του Χρίστος αποχαιρετώντας τον Δημήτρη Χριστόφια, ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή με τον καημό της γενέτειρας του, Δίκωμο. Το φέρετρο με τη σορό του τέως Προέδρου μετέφεραν στον τάφο οι άνδρες της φρουράς του. 

Kατά την άφιξη της πομπής, η φιλαρμονική της Αστυνομίας παιάνιζε πέθνιμα, ενώ άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδιδε τιμές. Το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να κατευοδώσει τον Δημήτρη Χριστόφια, ξέσπασε σε χειροκρότημα.

Μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας Τουρκοκύπρια δημοσιογράφος (Fatma Kismir) μίλησε στην κάμερα του ΡΙΚ και ανέφερε με τη βοήθεια της συναδέλφου Ραλλύς Παπαγεωργίου πως έφερε χώμα από το χωριό του Δημήτρη Χριστόφιας καθώς ο πρώην Πρόεδρος έφυγε από τη ζωή πριν γίνει η επανένωση του νησιού. Ανέφερε πως γνώρισε τον εκλειπόντα και μάλιστα την αγκάλιαζε και την φιλούσε όποτε την συναντούσε.

 
Πριν τον ενταφιασμό τελέσθηκε τρισάγιο.
 
Ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα, φώναζαν οι παρευρισκόμενοι, ενόσω διαρκούσε ο ενταφιασμός. Μια φωνή ραγισμένη έσπασε το βουβό κλάμα που ακολούθησε κραυγάζοντας με λυγμό: «Του  αντρειωμένου ο  θάνατος, θάνατος δεν λογάται».
 
Μετά τον ενταφιασμό ρίφθηκαν τρεις αποχαιρετιστήριες βολές από απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.