ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Διοικητή και ΔΣ Κεντρικής Τράπεζας θα ζητήσει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Παραίτηση Διοικητή και ΔΣ Κεντρικής Τράπεζας θα ζητήσει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος θα θέσει στη σύσκεψη των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο Προεδρικό, δύο βασικά ερωτήματα και την εισήγηση, όπως η Διοικητής και τα μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας θέσουν στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας τις παραιτήσεις τους.

“Το πρώτο ερώτημα αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος διόρισε τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας”, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, διευκρινίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ερωτηθεί γιατί διαβεβαίωνε την κοινή γνώμη και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την προηγούμενη φορά που προέκυψε ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για την ίδια την κ. Γιωρκάτζη, ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και έγιναν διορθωτικές ενέργειες από πλευράς της κ. Γιωρκάτζη.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι το δεύτερο ερώτημα που θα θέσει είναι γιατί δύο χρόνια μετά το κούρεμα, το κράτος δεν έχει προωθήσει καμία απολύτως δίωξη εναντίον του κ. Βγενόπουλου;

Συνεχίζοντας διατύπωσε τη θέση ότι αυτό το ερώτημα είναι ιδιαίτερα βασανιστικό ενόψει και των τελευταίων αποκαλύψεων και ενόψει της συνεχιζόμενης έρευνας για τη χρηματοδότηση από τη Focus συγκεκριμένων κομμάτων.

 

Η εισήγηση που θα τεθεί είναι όπως όλα τα μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας και η Διοικητής  θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, συμπλήρωσε.

Στην παρατήρηση ότι η απάντηση που δίνουν οι απλοί πολίτες στο ερώτημα για τον κ. Βγενόπουλο είναι ότι κάποιοι στα ψηλά δώματα έχουν διασυνδέσεις με τον κ. Βγενόπουλο, ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι αυτό το ερώτημα είναι πιο βασανιστικό και καίριο ενόψει των τελευταίων αποκαλύψεων ή και κατηγοριών μεταξύ των θεσμών της Κεντρικής Τράπεζας και της συνεχιζόμενης έρευνας που αφορά τη χρηματοδότη συγκεκριμένων κομμάτων από τη Focus.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών επί των νομοσχεδίων του πλαισίου αφερεγγυότητας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επανέλαβε ότι το πλαίσιο αφερεγγυότητας πρέπει να ψηφιστεί στο συντομότερο δυνατό γιατί διαφορετικά κάποιοι συμπολίτες μας θα πάνε φυλακή.

Διευκρίνισε ότι η αναφορά τους στη φυλακή έχει κυριολεκτική και όχι μεταφορική έννοια, προσθέτοντας ότι κάποιοι έχουν διαμορφώσει την εντύπωση ότι επειδή “αναστείλαμε το νόμο των εκποιήσεων, αναστείλαμε και τα χρέη”.

Σημειώνοντας ότι τα χρέη δεν έχουν ανασταλεί, αλλά συνεχίζονται, οι τόκοι προστίθενται, τα δάνεια αυξάνονται και πρέπει να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε τη διαδικασία είσπραξης με εκποιήσεις, ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα είσπραξης”.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν οι πτωχεύσεις, οι εκκαθαρίσεις και οι διαδικασίες διάλυσης εταιρειών, τα φυλακιστήρια  και διερωτήθηκε τι εισηγούνται αυτοί που ισχυρίζονται ότι το πλαίσιο αφερεγγυότητας, δεν είναι ικανοποιητικό και ζητούν χρόνο.

Διερωτήθηκε περαιτέρω εάν εισηγούνται “να αφήσουμε τον κόσμο να πηγαίνει φυλακή και να πτωχεύει”.Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι το κόμμα του θεωρεί ότι το πλαίσιο αφερεγγυότητας πρέπει να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό.

Σε ό,τι αφορά το πέμπτο νομοσχέδιο ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “υπάρχουν ζητήματα τα οποία πρέπει να επανεξετάσουμε και πρόνοιες που ίσως πρέπει να βελτιώσουμε”.

Στην ολότητα του, το πλαίσιο δίνει ένα ικανοποιητικό πλαίσιο προστασίας που θα στηρίξει και θα προστατεύσει τους δανειολήπτες, τις βιώσιμες επιχείρησης, αφού θα μπορούν να εξαναγκάζουν τις τράπεζες να αναδιαρθρώνουν τα χρέη με τη δικαστική διαδικασία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top