ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τουρκοκύπριοι ζητούν γη από Ε/κ οικογένειες - Η απάντησή τους: «Ελάτε πάρτε τες πίσω τις δικές σας»

ΚΥΠΡΟΣ: Τουρκοκύπριοι ζητούν γη από Ε/κ οικογένειες -  Η απάντησή τους: «Ελάτε πάρτε τες πίσω τις δικές σας»

Στους 85 φτάνει πλέον ο αριθμός των υποθέσεων τουρκοκυπριακών περιουσιών στα δικαστήρια με αρκετούς από τους Τουρκοκύπριους να απαντούν πως δεν έχουν αξιοποιήσει τις ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη», 85 πλέον υποθέσεις που αφορούν την διεκδίκηση τ/κ περιουσιών από ε/κ οικογένειες, βρίσκονται πλέον ενώπιον δικαστηρίου, με εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας να αναφέρει την Τρίτη (18/6) ενώπιον της Βουλής ότι ελάχιστες παρόμοιες υποθέσεις έχουν φτάσει στο τέλος τους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ανώτερη δικηγόρος της Δημοκρατίας, Έλλη Φλωρέντζου, υποστήριξε ότι ο Νόμος Περί Κηδεμόνα δεν κρίθηκε στο δικαστήριο, ενώ το ενδεχόμενο ο τ/κ αιτητής να κατέχει ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα λαμβάνεται υπόψη από τα δικαστήρια.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η κ. Φλωρέντζου, αρκετοί από τους τ/κ αιτητές υποστηρίζουν ότι οι ε/κ περιουσίες είχαν δοθεί στους γονείς τους αλλά κανένας από τους δύο δεν έχει αξιοποιήσει τις εν λόγω περιουσίες μέχρι και σήμερα και με την συχνή απάντησή τους να είναι: «Ελάτε πάρτε τες πίσω».

Σε ένα μήνα ενώπιον δικαστηρίου και δεν τους εξασφάλισαν δικηγόρο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ότι αφορά τον συνοικισμό αυτοστέγασης στα Πάνω Πολεμίδια Λεμεσού, όπου τ/κ αιτητής διεκδικεί την γη, οι 52 οικογένειες δεν έχουν μέχρι και σήμερα εξασφαλίσει δικηγόρο για να τους εκπροσωπήσει στο δικαστήριο στις 12 Ιουνίου.

Ο λόγος οφείλεται στο Υπουργείο Εσωτερικών από το οποίο οι οικογένειες αναμένουν ενημέρωση για την ανάληψη των δικηγορικών εξόδων τους από το εν λόγω Υπουργείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*Φωτογραφία αρχείου 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Άγρια συμπλοκή στη Λευκωσία: Κουκουλοφόροι ξυλοφόρτωσαν, έκλεψαν και έστειλαν στο Νοσοκομείο 31χρονο

• Απίστευτο περιστατικό: Διανομέας έφερε ενισχύσεις και επιτέθηκε σε πελάτες επειδή αρνήθηκαν να παραλάβουν παραγγελία

• Θλίψη στο κυπριακό ποδόσφαιρο - «Έφυγε» ο Σάμπουριτς

• Μυστηριώδες πολεμικό αεροσκάφος χωρίς ουρά εμφανίστηκε στην Κίνα - Φήμες για μαχητικό αεροσκάφος έκτης γενιάς

• Ελένη Φουρέιρα: Περιμένει ακόμα τον Άγιο Βασίλη με προκλητικό ντεκολτέ και ένα ποτήρι κρασί στο χέρι - Δείτε φωτογραφίες

• Ντύθηκε στα «άσπρα» το Τρόοδος: Επί ποδός η Αστυνομία για την ασφάλεια των οδηγών - Δείτε βίντεο



Διμερείς και εξελίξεις στην περιοχή συζήτησαν ΥΠΕΞ Κύπρου- Καζακστάν

Διμερείς και εξελίξεις στην περιοχή συζήτησαν ΥΠΕΞ Κύπρου- Καζακστάν

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του από το Καζακστάν, με τον οποίο συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top