LIBRA: Ανακοίνωσε κυκλοφορία νέου νομίσματος το Facebook- VIDEO&ΕΙΚΟΝΑ
19.06.2019 - 09:43
Ανακοίνωσε τη δημιουργία δικού του ψηφιακού νομίσματος το Facebook, με το οποίο ευελπιστεί στο μέλλον, όλες οι αγοραπωλησίες που θα γίνονται εντός της πλατφόρμας, να γίνονται με αυτό.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό ABC News, σε ρεπορτάζ του την Τρίτη (18/6), το Faceboοk ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα δικό του ψηφιακό νόμισμα, το Libra.
Σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι, το Libra που θα μοιάζει αρκετά με το ψηφιακό κρυπτονόμισμα Bitcoin, αλλά πρόκειται να είναι πολύ πιο ελεγχόμενο από την εταιρία.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ABC News, Matt Katz, εταιρίες κολοσσοί, όπως οι Visa και η Mastercard συνεργάζονται μαζί με το Facebook, για τη δημιουργία του νέου ψηφιακού νομίσματος και υποδομών που θα το υποστηρίζουν, όπως εφαρμογές για ανταλλαγή του νομίσματος.
Στόχος του Libra, σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, είναι να δημιουργήσει μια απλή διεθνή υποδομή στην οποία θα έχουν πρόσβαση δισεκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο.
Πάντως, όπως εξειγεί από το ρεπορτάζ του αμερικάνικου δικτύου, το Libra θα ομοιάζει περισσότερο με την υπηρεσία πληρωμών Pay Pal, παρά το Bitcoin.
Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.