Τσίπρας προς Τούσκ: «Να καταδικάσει τις τουρκικές ενέργειες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

Τσίπρας προς Τούσκ: «Να καταδικάσει τις τουρκικές ενέργειες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

Να καταδικάσει τις τουρκικές ενέργειες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε ο Τσίπρας από τον Τουσκ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ είχε την Τρίτη 18/06 ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τουσκ όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει το διήμερο 20 - 12 Ιουνίου, καταδικάσει απερίφραστα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα κατά των εμπλεκόμενων στις παράνομες δραστηριότητες, εφόσον η Τουρκία επιμείνει στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει τις επόμενες μέρες σειρά τηλεφωνικών επαφών με αρχηγούς κρατών προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις της Ελλάδας ενόψει της σύγκλησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε παράταση μέχρι την Άγκυρα - Το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν και το στοίχημα των ευρωτουρκικών

Κυπριακό σε παράταση μέχρι την Άγκυρα - Το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν και το στοίχημα των ευρωτουρκικών

Η απόφαση της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να μεταθέσει τις επαφές της στις Βρυξέλλες, για τις 13 Ιουλίου, δεν αποτελεί απλώς μια τεχνική αλλαγή προγράμματος. Αντιθέτως, αποτυπώνει μια διπλωματική επιλογή αναμονής, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο που θα διαμορφωθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, στις 7 και 8 Ιουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE