Η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit

Η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit

H Καγκελάριος απέκλεισε κατηγορηματικά –σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA)- ) το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit, κάτι το οποίο έπραξε και ο επικεφαλής της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Η κα Μέρκελ σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα τόνισε ότι «όπως έχουμε δηλώσει, δεν θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της συμφωνίας εξόδου», εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί τελικά λύση.

Σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ υπάρχουν πολλοί Βρετανοί βουλευτές που δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την χειρότερη λύση.

Ως κομβικό σημείο η Καγκελάριος ανέδειξε την ανάγκη να δοθούν εγγυήσεις ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το ζήτημα είναι, ανέφερε η Καγκελάριος,  κατά πόσο η Βρετανία θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί σε μεταβατική κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και χάσει την δυνατότητα εύρυθμης οικονομικής λειτουργίας της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Το μαχαίρι της δολοφονίας του 26χρονου Αλέξανδρου Αντωνίου από την Πάφο ο οποίος υπέκυψε το περασμένο Σάββατο στα τραύματά του μετά από κτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε στα Κονιά φέρεται να εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική περιοχή της Τσάδας παρά τον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE