Τερμάτισε πρώτος στον Καναδά ο Φέτελ, αλλά οι… αγωνοδίκες «χάρισαν» τη νίκη στον Χάμιλτον! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Τερμάτισε πρώτος στον Καναδά ο Φέτελ, αλλά οι… αγωνοδίκες «χάρισαν» τη νίκη στον Χάμιλτον! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Μπορεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ να τερμάτισε πρώτος στον Καναδά, όμως η (αυστηρή) ποινή των 5 δευτερολέπτων που δέχτηκε από τους αγωνοδίκες τον έριξαν 2ο, με τον Χάμιλτον να παίρνει τη νίκη! Συμπλήρωσε το βάθρο ο Λεκλέρκ.

Και εγένετο… μύλος: ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολύ καιρό αυτός που «έπρεπε», ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος στην 1η θέση (μ’ εξαίρεση όταν μπήκε για πιτ στον 27ο γύρο), είδε πρώτος την καρό σημαία κι όμως τερμάτισε δεύτερος!

Για ποιο λόγο συνέβη αυτό;

Λίγο μετά το μέσο του αγώνα ο Γερμανός, που ήταν μπροστά, έχασε τον έλεγχο της Φεράρι του, βγήκε στο χορτάρι και επέστρεψε… άρον-άρον στην πίστα, με αποτέλεσμα να «στριμώξει» τον Χάμιλτον.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και μετά από λίγους γύρους τιμώρησαν με ποινή 5 δευτερολέπτων τον Σεμπ, ρίχνοντάς τον, ουσιαστικά, στη 2η θέση!

Η αλήθεια είναι πως η ποινή ήταν αυστηρή, όμως ουδέποτε θα έφτανε σε αυτό το σημείο ο Φέτελ αν προηγουμένως δεν είχε κάνει- όπως και στη Γερμανία πέρυσι, όταν και ήταν πρώτος- ένα εντελώς βλακώδες λάθος.

Κάπως έτσι, παρά το γεγονός πως τερμάτισε στο 1 και κάτι δεύτερο μπροστά από τον Χάμιλτον, είδε τον παγκόσμιο πρωταθλητή να παίρνει τη νίκη και τον ίδιο να περιορίζεται στη 2η θέση. Το βάθρο του άκρως επεισοδιακού αγώνα συμπλήρωσε ο Λεκλέρκ, που τερμάτισε 3ος.

Πίσω από την πρώτη τριάδα τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας- που στο τέλος πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο, παίρνοντας τον 1 έξτρα βαθμό-, με τους Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ, Γκασλί, Στρολ, Κβίατ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Κάπως έτσι, ένα grand prix στο οποίο η Φεράρι έδειξε μετά από καιρό πάρα πολύ ανταγωνιστική και έμοιαζε ικανή να πάρει τη νίκη, «καταστράφηκε» από μια (μάλλον κακή) εξωαγωνιστική απόφαση.

Ο Λιούις έκανε ακόμα ένα βήμα προς το φετινό τίτλο, όμως σήμερα μπήκε ένα αστεράκι δίπλα στο εξωπραγματικό 2019 που κάνει.

Κρίμα.

Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής του δικού του βεληνεκούς δεν χρειαζόταν το σημερινό.

Ούτως ή άλλως, στο τέλος αυτός θα το σηκώσει…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE