Πέθανε ο τελευταίος γνωστός επιζών του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης Σομπιμπόρ

Πέθανε ο τελευταίος γνωστός επιζών του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης Σομπιμπόρ

Ο Σέμιον Ρόζενφελντ, ο τελευταίος, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, επιζών του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Σομπιμπόρ και της εξέγερσης που σημειώθηκε εκεί, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 96 ετών στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εβραϊκού Πρακτορείου για το Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ.

«Θρηνούμε τον θάνατο του Σέμιον Ρόζενφελντ, που συμμετείχε στην εξέγερση του Σομπιμπόρ, ο οποίος, μέσα στη φρίκη του Ολοκαυτώματος, έγινε ήρωας χωρίς να το θέλει», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Χέρτσογκ.

Ο Ρόζενφελντ έμενε σε οίκο ευγηρίας που ανήκει στο Εβραϊκό Πρακτορείο για το Ισραήλ. Γεννημένος στην Ουκρανία, αυτός ο Εβραίος στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού ήταν ένας από τους περίπου 50 κρατουμένους του στρατοπέδου που επιβίωσαν του στρατοπέδου και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Εκλογές και Προεδρία δεν επηρεάζουν το Κυπριακό» – Επιστολή ΠτΔ στον Αντόνιο Γκουτέρες

«Εκλογές και Προεδρία δεν επηρεάζουν το Κυπριακό» – Επιστολή ΠτΔ στον Αντόνιο Γκουτέρες

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και οι βουλευτικές εκλογές «ουδόλως επηρεάζουν» τη δέσμευση για άμεση επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και πρόοδο στο Κυπριακό, εκφράζει ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE