Πέθανε ο τελευταίος γνωστός επιζών του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης Σομπιμπόρ

Πέθανε ο τελευταίος γνωστός επιζών του ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης Σομπιμπόρ

Ο Σέμιον Ρόζενφελντ, ο τελευταίος, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, επιζών του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Σομπιμπόρ και της εξέγερσης που σημειώθηκε εκεί, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 96 ετών στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εβραϊκού Πρακτορείου για το Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ.

«Θρηνούμε τον θάνατο του Σέμιον Ρόζενφελντ, που συμμετείχε στην εξέγερση του Σομπιμπόρ, ο οποίος, μέσα στη φρίκη του Ολοκαυτώματος, έγινε ήρωας χωρίς να το θέλει», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Χέρτσογκ.

Ο Ρόζενφελντ έμενε σε οίκο ευγηρίας που ανήκει στο Εβραϊκό Πρακτορείο για το Ισραήλ. Γεννημένος στην Ουκρανία, αυτός ο Εβραίος στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού ήταν ένας από τους περίπου 50 κρατουμένους του στρατοπέδου που επιβίωσαν του στρατοπέδου και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE