Το βίντεο με το «ζέσταμα» του Μαραντόνα που πέρασε στην ιστορία...

Το βίντεο με το «ζέσταμα» του Μαραντόνα που πέρασε στην ιστορία...

Υπάρχουν αρκετές ποδοσφαιρικές ιστορίες που έγιναν σημείο αναφοράς και ακόμη μέχρι σήμερα, τις έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με μοναδικές στιγμές.

Μια από αυτές, έχει ως πρωταγωνιστή του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Στις 19 Απριλίου του 1989, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Νάπολι για τον επαναληπτικό αγώνα των ημιτελικών του UEFA Cup, με τους Ιταλούς να κερδίζουν με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Κατά την διάρκεια της προθέρμανσης των παικτών, από τα μεγάφωνα του σταδίου ακούγεται το τραγούδι «Life is Life». Ένα τραγούδι του Αυστριακού ποπ συγκροτήματος Opus που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1984. Στους ήχους της μεγάλης αυτής επιτυχίας, ο Ντιέγκο Μαραντόνα κάνει τα «μαγικά» του και ξεσηκώνει 70.000 κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Μια στιγμή που έμεινε στην ιστορία και κάθε φορά που το συγκεκριμένο τραγούδι ακούγεται, η στιγμή με τον Μαραντόνα έρχεται στο προσκήνιο.

Για την ιστορία, ο Μαραντόνα και η παρέα του απέσπασαν ισοπαλία 2-2 εκείνο το βράδυ στο Μόναχο, πέρασαν στον τελικό και στη συνέχεια κατέκτησαν τον τίτλο απέναντι στην Στουγκάρδη. Η Νάπολι νίκησε 2-1 εντός έδρας και εξήλθε ισόπαλη 3-3 στο εκτός έδρας παιχνίδι.

- Ο Μαραντόνα παραμένει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Νάπολι με 115 γκολ σε 259 εμφανίσεις. Αγωνίστηκε στη Νάπολι από το 1984 μέχρι το 1991. Κατά την παρουσίαση του στην ομάδα, στις 5 Ιουλίου του 1984, 75.000 οπαδοί της Νάπολι των αποθέωσαν στο Σάο Πάολο. Με την καθοδήγηση του Μαραντόνα, η Νάπολι κέρδισε το πρώτο της πρωτάθλημα, την σεζόν 1986-87, ενώ την περίοδο 1989-90 κέρδισε το δεύτερο της πρωτάθλημα. Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το UEFA, ενώ το 1987 είχε κερδίσει το Κύπελλο Ιταλίας. Το 1990 ο Μαραντόνα οδήγησε τη Νάπολι στην κατάκτηση του ιταλικού Super cup. Η Νάπολι τίμησε τον Μαραντόνα αποσύροντας τη φανέλα με το νούμερο 10 που φορούσε.

Στέλιος Δημοσθένους   

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα ενώ έκαναν ορειβασία στο Παλαιχώρι - Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση
Τροχαίο στη Λάρνακα: Όχημα παρέκκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε χωράφι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός και παιδί 2 ετών  
Έκρυβαν την «πραμάτεια» τους σε πακέτα εταιρείας μεταφορών - Κατασχέθηκε κάνναβη πέραν των 100 κιλών - Σύλληψη 31χρονου - Φωτογραφίες
VIDEO: Αεροπειρατεία σε πτήση στο Μπελίζ – Επιβάτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη
Συμπλοκή στη Λευκωσία: Πιάστηκαν στα χέρια και τον μαχαίρωσε - Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Πάσχα στο… mall: Ποιες μέρες θα είναι όλα κλειστά – Πότε θα είναι ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης
Πασχαλινές Εκδηλώσεις: Αυτά τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν παραδοσιακά - Δείτε αναλυτικά όλα όσα προγραμματίζουν
Πώς να απολαύσετε τα Πασχαλινά εδέσματα χωρίς να χάσετε τον έλεγχο σας - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

 

 

 

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Τα τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 48 ωρών αποτελούν μια πραγματική θλιβερή ένδειξη, καθώς οδηγούν σε ανησυχητική αύξηση των θανάτων από τροχαία για το 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE