Η Τουρκία ακυρώνει την αγορά των S-400 από την Ρωσία

Η Τουρκία ακυρώνει την αγορά των S-400 από την Ρωσία

Η Τουρκία θα ακυρώσει την παραγγελία του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Μπιλντ.


Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι «η κρίση της λίρας προφανώς κάνει τον Ερντογάν να αλλάξει γνώμη. Όπως μαθαίνει η Μπιλντ από διπλωματικούς κύκλους στην Άγκυρα, η συμφωνία για το αντιπυραυλικό σύστημα μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας δεν θα πραγματοποιηθεί».
Στην συνέχεια, η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις ανώνυμου υψηλόβαθμου διπλωμάτη στην Άγκυρα,  ο οποίος και σημειώνει ότι «η οικονομική κρίση στην Τουρκία αυξάνεται, εξαιτίας της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου Ερντογάν. Δεν θα υπάρξει παράδοση των S-400 τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, διότι αυτό θα οδηγήσει σε κυρώσεις από την πλευρά της Ουάσιγκτον, οι οποίες σε συνδυασμό με την τρέχουσα κρίση της λίρας θα σήμαινε την οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας».

Στο ίδιο δημοσίευμα, παρατίθενται δηλώσεις του Γερμανού Πρέσβη στην Τουρκία, Μάρτιν Έρντμαν, που αναφέρει πως «θέλουμε η Τουρκία να μείνει στενά συνδεδεμένη στη δυτική συμμαχία και για τον λόγο αυτό είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι σχετικά με την αγορά των S-400».

Το ρεπορτάζ επισημαίνει πως οι δηλώσεις Έρντμαν έγιναν παρουσία στου Ιμπραχίμ Καλίν, εκπροσώπου του Προέδρου Ερντογάν.

Επιπρόσθετα σημειώνεται πως «τα ανωτέρω σημαίνουν πως ο Ερντογάν το παρατράβηξε. Η κακή οικονομική κατάσταση τον αναγκάζει να μεταβάλλει τα σχέδια του. Τώρα πρέπει για ακόμη μια φορά να προσεγγίσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τραμπ και τους άλλους εταίρους του ΝΑΤΟ, ενόψει και των προγραμματισμένων δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα του κόμματος του».

Αναφορά γίνεται και στην κακή εξέλιξη της τουρκικής οικονομίας και την πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου, γράφοντας συγκεκριμένα «οι επενδυτές ανησυχούν πως η χώρα θα αντιμετωπίσει εβδομάδες αστάθειας μέχρι τις εκλογές της 23ης Ιουνίου».


(ΚΥΠΕ/ΠΒ/ΑΧΡ)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE