ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: «Προσπάθεια για σημαντική βελτίωση στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής Τροόδους»

Πρόεδρος: «Προσπάθεια για σημαντική βελτίωση στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής Τροόδους»

Στον στόχο της ολιστικής ανάπτυξης της περιοχής του Τροόδους μέσα από την υιοθέτηση και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού, που υιοθετείται οριστικά, με στόχους, χρονοδιαγράμματα υλοποίησης συγκεκριμένων έργων που θα συμβάλουν σε αυτό που όλοι επιδιώκουμε, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων του Κέντρου Πολίτη των Κυπριακών Ταχυδρομείων στην Κακοπετριά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στο Πελένδρι και του Κέντρου Αγρότη στην Κυπερούντα, είναι εμφανής η προσπάθεια για σημαντική βελτίωση στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής Τροόδους, προσφέροντας τους επιπλέον σημεία παροχής πολυάριθμων δημοσίων υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι κατά τη διάρκεια του 2018, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη παρείχαν παγκύπρια πέραν των 157 χιλιάδων εξυπηρετήσεων σε πολίτες, κάτι που καταδεικνύει την προστιθέμενη αξία τους. Στόχος και προσπάθεια μας είναι να διευρυνθούν οι υπηρεσίες και σε άλλες κοινότητες, περιοχές. Ήδη, το Κέντρο Πολίτη θα λειτουργεί προσεχώς και στα Λεύκαρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι μπορούμε σε συνεργασία να επεκτείνουμε την προσφορά των υπηρεσιών και σε σημαντικές άλλες κοινότητες. Μην ξεχάσετε την Ξυλοφάγου, η οποία είναι μέσα στους σχεδιασμούς, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Πολίτη στον Αγρό, σε συνάρτηση με το έργο που σήμερα εγκαινιάζουμε και η εδώ παρουσία μου, υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδουμε ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά της κάθε γεωγραφικής περιοχής ξεχωριστά, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως πέραν της ετήσιας κρατικής χορηγίας ύψους 125 χιλιάδων ευρώ και του παρόντος έργου κόστους 600 χιλιάδων ευρώ, η Κακοπετριά επωφελήθηκε από την αποκατάσταση του χλοοτάπητα του τοπικού της γηπέδου και από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του αποχετευτικού συστήματος του συμπλέγματος Σολέας, το οποίο περιλαμβάνει το δίκτυο Κακοπετριάς - Γαλάτας- Σινά Όρος και Καλιάνα.

Είπε πως όσον όσον αφορά το συναφές έργο της Κατασκευής του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων, υπάρχουν νομικά προβλήματα, έχει κατατεθεί στην κατακύρωση της προσφοράς και όπως έχει ενημερωθεί υπήρξε χθες ακρόαση ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής προσφορών και η τελική απόφαση της Αρχής αναμένεται το συντομότερο, έτσι ώστε ανάλογα και με την απόφαση να τροχοδρομηθεί το ταχύτερο η υλοποίηση του έργου.  

Εκτιμώ ότι με το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα, τα αναπτυξιακά έργα που πραγματοποιήθηκαν, καθώς και μία σειρά άλλων τα οποία δρομολογούνται τόσο στην κοινότητα όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Τρόοδους, θα δοθεί πραγματικά ώθηση στην αειφόρο ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην αύξηση της επιχειρηματικότητας και επισκεψιμότητας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top