Νίκος Χριστοδουλίδης: «Παρακολουθούμε τον Πορθητή σε συνεργασία με άλλα κράτη»

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Παρακολουθούμε τον Πορθητή σε συνεργασία με άλλα κράτη»

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε σήμερα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί τις δραστηριότητες του «Πορθητή» σε συνεργασία με άλλα κράτη, ενώ ενημέρωσε ότι το Σάββατο 11/05 συγκαλείται από τον Πρόεδρο συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Είπε ακόμη ότι ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ότι το Σάββατο 4 Μαΐου κατατέθηκαν στον Γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών οι γεωγραφικές συντεταγμένες του ορίου της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στη βάση της μέσης γραμμής μεταξύ της κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας. Οπως είπε, θα γίνει και η σχετική δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Επίσης είπε ότι την Δευτέρα 06/05 στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών σχετική σύσκεψη, σε συνέχεια των συσκέψεων που γίνονται όλο αυτό τον καιρό στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, του Υπουργού Άμυνας του Υπουργού Ενέργειας, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και της Υφυπουργού Ναυτιλίας.

Ενημέρωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για το Σάββατο το πρωί σχετική Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

Άμεσα και με αποφασιστικότητα αντέδρασε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας δήλωσε την Τρίτη, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ένα από τα πλέον σημαντικά έργα είναι η εγκατάσταση κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην Κισσόνεργα ύψους €14,7 εκατ., έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπως είπε.

BEST OF TOTHEMAONLINE