ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου για Ιωνά: «Όχι μόνο δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, αλλά…»

Στεφάνου για Ιωνά: «Όχι μόνο δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, αλλά…»

Τη θέση ότι ο παραιτηθείς υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, «συνεχίζει να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη», εξέφρασε με γραπτή του τοποθέτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου αφήνει σαφείς αιχμές και για την κατά τη γνώμη του ετεροχρονισμένη παραίτηση του κ. Νικολάου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι η αξία της όποιας παραίτησης βρίσκεται σε συνάρτηση με το χρόνο που υποβάλλεται, κάτι που ο κ. Νικολάου μετά επιτάσεως δήλωνε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης».

Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησής του:

'Μετά από παρέλευση τριών σχεδόν βδομάδων ο Υπουργός Δικαιοσύνης υποχρεώθηκε να υποβάλει παραίτηση ως αποτέλεσμα της πίεσης και της γενικής κατακραυγής της κοινωνίας.

Μας εκπλήττει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Νικολάου να παραμείνει στη θέση του μέχρι νεοτέρας. Η κοινωνία διερωτάται: θα έχουμε ακόμα ένα υπουργό, μετά τον κ. Χάρη Γεωργιάδη, με αναστολή παραίτησης;

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι η αξία της όποιας παραίτησης βρίσκεται σε συνάρτηση με το χρόνο που υποβάλλεται, κάτι που ο κ. Νικολάου μετά επιτάσεως δήλωνε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Θα σταθούμε στο περιεχόμενο της δήλωσης του Νικολάου.

Στη δήλωσή του ο κ. Νικολάου συνεχίζει να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις ανεπάρκειες, τις παθογένειες, το θεσμικό ρατσισμό που σε όλο τους το μεγαλείο αποκαλύφτηκαν ότι υπάρχουν στο Αστυνομικό Σώμα. Κι όμως στα έξι χρόνια της υπουργίας του, ο κ. Νικολάου δεν έχανε αφορμή και ευκαιρία να κάνει δηλώσεις για τη δήθεν νέα εποχή που η κυβέρνηση Αναστασιάδη άνοιγε για την Αστυνομία.

Τότε, ως πολιτικός προϊστάμενος ζητούσε τα εύσημα της κοινωνίας. Σήμερα επανέλαβε ότι δεν έχει ευθύνη. Και όχι μόνο δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, αλλά προσπαθεί να την μετακυλήσει σε ολόκληρη την κοινωνία. Η μη ανάληψη ευθύνης από μέρους του κ. Νικολάου, ακυρώνει τα όσα είπε περί πολιτικής ευθιξίας. Ευθιξία χωρίς ανάληψη ευθύνης δεν μπορεί να υπάρχει.

Ο κ. Νικολάου ακολούθησε την προσφιλή τακτική των κυβερνώντων να συμψηφίζουν και να ισοπεδώνουν καταστάσεις, για να αποκρύβουν τις βαρύτατες ευθύνες τους. Τα γεγονότα όμως βοούν. Βρίσκονται στον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησής τους. Τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα, πέρα από μεγαλόστομες και βαρύγδουπες δηλώσεις, για τη βελτίωση της κατάστασης στην Αστυνομία; Η πράξη, που είναι το κριτήριο της αλήθειας, απέδειξε ότι η κυβέρνηση με τις κομματικές σκοπιμότητες και την αναξιοκρατία της, έκανε τα πράγματα χειρότερα και στην Αστυνομία.

Ο κ. Νικολάου ζήτησε από την κοινωνία να συνεχίσει να επιδεικνύει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. Η εμπιστοσύνη, όμως, δεν είναι για κανένα και για τίποτε δεδομένη. Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας κερδίζεται. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού και η ηγεσία της Αστυνομίας με τους χειρισμούς τους καταρράκωσαν το κύρος της Αστυνομίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας σ’ αυτήν.

Ανταποκρινόμενο στην απαίτηση της κοινωνίας, το ΑΚΕΛ συνεχίζει να ζητά την παραίτηση και του αρχηγού της Αστυνομίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι παραιτήσεις δεν θα επιλύσουν τα προβλήματα, ούτε και θα φέρουν πίσω τις αδικοχαμένες γυναίκες και τα παιδιά. Πέραν όμως από την ανάληψη ευθύνης, πρέπει τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν. Και με αυτούς που απέτυχαν, λύσεις δεν μπορούν να δοθούν'.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top