ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Ο Αναστασιάδης κινδυνεύει να γραφτεί στην ιστορία ως Πρόεδρος της διχοτόμησης»

ΓΓ ΑΚΕΛ: «Ο Αναστασιάδης κινδυνεύει να γραφτεί στην ιστορία ως Πρόεδρος της διχοτόμησης»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κινδυνεύει να γραφτεί στην ιστορία ως ο Πρόεδρος της διχοτόμησης, αν δεν συνειδητοποιήσει σύντομα την ανάγκη να λειτουργήσει με συνέπεια, αποφασιστικότητα και προσήλωση στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, αν δεν αναλάβει ειλικρινείς πρωτοβουλίες για σύντομη επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντάνα και στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ `Αντρος Κυπριανού.

Σε ομιλία του στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση της ΠΕΟ στη Λευκωσία, ο κ. Κυπριανού ανέφερε επίσης πως "ειδικά αφότου βρέθηκε στην εξουσία η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού κατακτήσεις που αφορούν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα τέθηκαν στο στόχαστρο. Η Κυβέρνηση τους ακολουθεί μια στυγνή ταξική πολιτική. Ακολουθεί  πολιτική που θέλει τους πολλούς να σηκώνουν τα βάρη, να πληρώσουν το τίμημα. Και τους λίγους να πλουτίζουν", συμπλήρωσε.

"Οι εγκληματικές αποφάσεις που έλαβαν ο κ. Αναστασιάδης και το Eurogroup το 2013 εκτόξευσαν τα κόκκινα δάνεια στα ύψη. Όλες οι αποφάσεις που ο ΔΗΣΥ μαζί με τις ηγεσίες του ΔΗΚΟ και μερικώς της ΕΔΕΚ προώθησαν στη βουλή εξόπλισαν τις τράπεζες και άφησαν στο έλεος του θεού τους δανειολήπτες. Σήμερα εκατοντάδες συμπολίτες μας βρίσκονται στα πρόθυρα της απελπισίας, αφού οι περιουσίες τους, οι δουλειές τους, τα σπίτια τους απειλούνται με πλειστηριασμό", ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

"Ακόμα αντηχεί στα αυτιά μας η δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ `κουράστηκα να ψηφίζω νομοσχέδια για τις τράπεζες`. Και όμως. Μαζί με το ΔΗΚΟ και το ΕΛΑΜ υπέγραψαν και την τελευταία πράξη που έστειλε το δημόσιο χρέος στα ύψη και φόρτωσε χρέη δισεκατομμυρίων τις επόμενες γενιές. Το ξεπούλημα του Συνεργατισμού. Αυτοί, οι άριστοι οικονομολόγοι που παραδίδουν σε όλους μαθήματα, κατέγραψαν νέο ρεκόρ. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η Κύπρος καταγράφει το τρίτο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 102,5%  του ΑΕΠ", πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη πως "καταδίκασαν την πλειοψηφία της νέας γενιάς να μη μπορεί να έχει δική της στέγη, καταδίκασαν δεκάδες ανθρώπους να μην έχουν καν στέγη" και πως "η λιτότητα που επέβαλαν, καταδίκασε χιλιάδες ανθρώπους να υπομένουν στα δημόσια νοσοκομεία κατάσταση που θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες".

"Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε νέο, τον κάθε λογικό άνθρωπο που θέλει μια άλλη Κύπρο, που θέλει για τον ίδιο, την οικογένεια, την κοινωνία και τον τόπο του μια διέξοδο, να παλέψει μαζί μας. Όσο ο καθένας μένει μόνος του θα είναι αδύναμος. Όσο ο καθένας μένει μόνος του τίποτε δεν θα αλλάξει. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Όλοι μαζί, μαζί με το ΑΚΕΛ την πολιτική δύναμη που μπορεί να παλέψει για τους πολλούς, για τις ανάγκες και τα προβλήματα τους μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα", ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

"Να παλέψουμε όλοι μαζί, μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας για να απαλλαγούμε από τα συρματοπλέγματα και το στρατό κατοχής, για να επανενώσουμε τον τόπο μας και να κτίσουμε μαζί τις μέρες της ειρήνης, της προόδου και της ευημερίας", πρόσθεσε.

"Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε νέο, τον κάθε λογικό άνθρωπο που θέλει μια άλλη Κύπρο, που θέλει για τον ίδιο, την οικογένεια, την κοινωνία, τον τόπο του μια διέξοδο, να δώσει δύναμη στη δύναμη του. Να δώσει δύναμη στη φωνή του.

Να στηρίξει με την ψήφο του το ΑΚΕΛ- Αριστερά Νέες Δυνάμεις στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Να στείλει με τη ψήφο του μήνυμα στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού και να τους πει: φτάνει. Ως εδώ", είπε ο κ. Κυπριανού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top