ΛΟΝΔΙΝΟ: Ομολογία λαθών που σκότωσαν τον Στέφανο Βαβαλίδη από πρώην γιατρό της Νταιάνα

ΛΟΝΔΙΝΟ: Ομολογία λαθών που σκότωσαν τον Στέφανο Βαβαλίδη από πρώην γιατρό της Νταιάνα

Σε ομολογία λαθών ως προς τη φαρμακευτική αγωγή που στοίχισε τη ζωή του πρώην αναπληρωτή διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας Στέφανου Βαβαλίδη προέβη κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής ακρόασης σε βάρος του στο Λονδίνο ο κατηγορούμενος παθολόγος Πίτερ Γουίλερ.

Ο Βρετανός παθολόγος ήταν επί σειρά ετών ο προσωπικός γιατρός της πριγκίπισσας Νταιάνα, και ο άνθρωπος που αναγνώρισε τη σορό της στο Παρίσι το 1997.

Η χήρα του Ελληνοκαναδού τραπεζίτη είχε κατηγορήσει τον Γουίλερ ότι χορηγούσε αλόγιστα στο σύζυγό της το δυνητικά τοξικό αντικαρκινικό φάρμακο μεθοτρεξάτη, ως αγωγή κατά της ψωρίασης.

Ο Στέφανος Βαβαλίδης, που ζούσε στο Τσέλσι του Λονδίνου και είχε διατελέσει διοικητικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας την περίοδο 1991-1993, πέθανε σε ηλικία 69 ετών τον Ιανουάριο του 2016.

Η νεκροψία είχε καταδείξει ως αιτία θανάτου κίρρωση του ήπατος λόγω της τοξικότητας του φαρμάκου που λάμβανε.

Η σύζυγός του έκανε λόγο για «αργή δηλητηρίαση, σταγόνα - σταγόνα». Η οικογένεια ζητά αποζημίωση ύψους 300.000 λιρών.

Η πειθαρχική διαδικασία συνεχίζεται.

Απο ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

«Φυσικά θα γίνει το καλώδιο και φυσικά προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Η επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης - και μεταφέρω εδώ και από τη συζήτηση μου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - είναι φυσικά να γίνει αυτή η ηλεκτρική διασύνδεση», δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr.