ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Σφηνα Οικολόγων/Συμμαχία για την έκτη έδρα – ΠΙΝΑΚΑΣ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Σφηνα Οικολόγων/Συμμαχία για την έκτη έδρα – ΠΙΝΑΚΑΣ

Με διαφορά εκατοντάδων ψήφων φαίνεται να γίνεται η «μάχη» για την έκτη έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις και της Strategico Consulting, υπό την Εποπτεία του Δρ. Ανδρέα Μασούρα έχει διεξαχθεί ποσοτική έρευνα για την ανάλυση της εκλογικής συμπεριφοράς και την κατανάλωση πολιτικής επικοινωνίας με δείγμα 600 ατόμων.

Συγκεκριμένα, η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 8ης και 15ης Απριλίου 2019, με δομημένο ερωτηματολόγιο, στο οποίο απάντησαν 600 άτομα, άνδρες και γυναίκες Παγκύπρια.

Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου των ερωτηθέντων, το 24,7% απάντησαν τον Δημοκρατικό Συναγερμό, το 17% το ΑΚΕΛ, το 10,5% το Δημοκρατικό Κόμμα.

Παράλληλα φαίνεται μια «μάχη» μεταξύ των ψηφοδελτίων ΕΔΕΚ- Οικολόγων-Συμμαχίας και ΕΛΑΜ, για την έκτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, φαίνεται να προηγείται το ΕΛΑΜ με ποσοστό 5,5%, να ακολουθεί Συμμαχία-Οικολόγοι με 4,3% και η ΕΔΕΚ με 4,1%.

Όσον αφορά την αποχή, εκείνη ανήλθε στο 16%, ενώ 12% απάντησαν «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ», 2,2% «λευκό ή άκυρο» και 0,3% «άλλο»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE