Υπ. Υγείας: «Η ανυπομονησία όλων για εγγραφή σε Προσωπικούς Ιατρούς έφερε τεχνικά προβλήματα»

Υπ. Υγείας: «Η ανυπομονησία όλων για εγγραφή σε Προσωπικούς Ιατρούς έφερε τεχνικά προβλήματα»

Η αυξανόμενη ανυπομονησία όλων για να εγγραφούμε σε Προσωπικούς Ιατρούς έφερε και τα πρώτα τεχνικά προβλήματα στην ιστοσελίδα του ΟΑΥ, τα οποία θα επιλυθούν άμεσα, είπε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε δηλώσεις του με αφορμή την έναρξη εγγραφής των ενήλικων δικαιούχων στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓεΣΥ και σε κατάλογο Προσωπικού Ιατρού.

Ο κ. Ιωάννου κάλεσε, παράλληλα, όλους τους πολίτες να έχουν υπομονή και να μην ανησυχούν, προσθέτοντας ότι η διαδικασία της εγγραφής ξεκινά σήμερα και θα είναι μια ανοικτή και συνεχής διαδικασία εγγραφής τόσο των δικαιούχων όσο και των παροχέων.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις δυσκολίες που θα προκύψουν, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του ΓεΣΥ, οι οποίες, όπως είπε, είναι αναμενόμενες.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι είναι ορόσημο η σημερινή μέρα για την πορεία υλοποίησης του ΓεΣΥ και πρόσθεσε ότι «η ενεργοποίηση της εγγραφής των πολιτών της χώρας μας στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓεΣΥ και η επιλογή Προσωπικού Ιατρού από κάθε έναν από εμάς αποτελούν καθοριστικό βήμα στον δρόμο για την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας».

Όπως είπε, με την ομόφωνη ψήφιση από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το Γενικό Σχέδιο Υγείας στις 16 Ιουνίου 2017, ενεργοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί που εντέλει οδήγησαν σε νέα ορόσημα, όπως η σημερινή μέρα.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE