ΕΛΛΑΔΑ

Μορφή συμβολαίου να έχει η επόμενη συμφωνία με τους δανειστές ζητά ο Βαρουφάκης

Μορφή συμβολαίου να έχει η επόμενη συμφωνία με τους δανειστές ζητά ο Βαρουφάκης

Οι πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλούμ, φαίνεται να αντικρίζει θετικά εκ πρώτης τις προτάσεις του Ελλαδίτη Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, δημιουργούν ένα κλίμα προσδοκιών στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, η επιστολή Βαρουφάκη, δίνει έμφαση σε φορολογικά μέρα, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι είναι  απαραίτητο να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ώστε οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας, ενόψει της ολοκλήρωσης της τον Απρίλιο.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, επιδιώκει έναρξη των συζητήσεων υψηλού επιπέδου με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς,  ώστε να καθοριστούν οι όροι της επόμενης συμφωνίας, η οποία θα έχει την μορφή ενός συμβολαίου που θα στοχεύει στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας.

 Με την επιστολή έχουν επισυναφθεί κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με επτά από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση. Μάλιστα, στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής πλευράς μπορούν να εξειδικευθούν έτι περαιτέρω, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου εν συνεχεία να επικυρωθούν από το Eurogroup αλλά και από το ελληνικό Κοινοβούλιο, και να αποτελέσουν τη βάση για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

.Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, απέστειλε την επιστολή , ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top