Αναβολή Brexit μέχρι τα τέλη Ιουνίου ζητά η Μέι – Μέχρι το 2020 αντιπροτείνει ο Τουσκ

Αναβολή Brexit μέχρι τα τέλη Ιουνίου ζητά η Μέι – Μέχρι το 2020 αντιπροτείνει ο Τουσκ

Την 30ή Ιουνίου προτείνει ως νέα ημερομηνία του Brexit η Τερέζα Μέι με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Την 30ή Ιουνίου είχε προτείνει η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και πριν από το περασμένο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λέγοντας τότε ότι δεν θα χρειαζόταν να συμμετάσχει η χώρα στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Η πρότασή της είχε απορριφθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες που είχαν αποφασίσει την αναβολή του Brexit έως τις 12 Απριλίου.

Στη σημερινή επιστολή της, ωστόσο, η κα Μέι αναγνωρίζει πως αν η παράταση της διαδικασίας του Brexit διαρκέσει ως τα τέλη Ιουνίου, τότε η Βρετανία θα πάρει μέρος στις ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου.

Η πρότασή της, ωστόσο, έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση του κ. Τουσκ για μεγαλύτερης διάρκειας «ελαστική» παράταση, ώστε να μη χρειαστεί στο μέλλον και νέα αναβολή του Brexit.

Σύμφωνα με το Sky News, ο κ. Τουσκ προτείνει στους 27 ηγέτες παράταση του Άρθρου 50 έως τις 31 Μαρτίου 2020. Προτείνει επίσης να υπάρχει το δικαίωμα για τη Βρετανία να φύγει νωρίτερα από την ΕΕ, όταν η Βουλή των Κοινοτήτων επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης, κάτι που ζητά και η κα Μέι στη δική της επιστολή.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, δίνοντας διευκρινίσεις για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα αλλά και απάντηση στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE