Ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη της ΔΣΟ, σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής

Ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη της ΔΣΟ, σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής

Ιδιαίτερα σημαντική, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης τη διαχρονική στήριξη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) στον αγώνα της Κύπρου για δικαίωση.


O κ. Συλλούρης μιλούσε μετά από συνάντηση σήμερα στη Βουλή με τα Μέλη της Διεθνούς Γραμματείας, τους Προέδρους και Εισηγητές των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που πραγματοποιεί διήμερη συνεδρίαση στη Λεμεσό, σε συνδιοργάνωση με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
Η στήριξη αυτή, είπε, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Τουρκία συνεχίζει να εξαπολύει απειλές και να προβαίνει σε απαράδεκτες παρεμβάσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής.
 
Ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Συνέλευσης για τις τριμερείς συνεργασίες που προωθούν Κύπρος και Ελλάδα με χώρες της περιοχής, καθώς και για την πρωτοβουλία της Βουλής των Αντιπροσώπων για εγκαθίδρυση στην Κύπρο ενός Κέντρου Συνεργασίας Μέσης Ανατολής.
 
Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ, Έλληνας βουλευτής,  Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Ρώσος βουλευτής,  Sergei Gavrilov μιλώντας εκ μέρους των συνέδρων, επαναβεβαίωσαν τη στήριξη της ΔΣΟ στην Κύπρο, σημειώνοντας πως η Συνέλευση υψώνει διαχρονικά δημόσια τη φωνή της υπέρ του δοκιμαζόμενου κυπριακού λαού, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο κοινοβουλευτικό μέσο, περιλαμβανομένων σχετικών ψηφισμάτων και άλλων αποφάσεών της.
 
Οι κ. Μιχαηλίδης και Gavrilov εξήραν επίσης την ουσιαστική και εποικοδομητική συμβολή των Κυπρίων βουλευτών στο έργο της ΔΣΟ. Ευχαρίστησαν, τέλος, τον Πρόεδρο της Βουλής για τη στάση και τον ρόλο του στις ευρύτερες προσπάθειες για εδραίωση της ειρήνης και σταθερότητας στη δοκιμαζόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Τα προβλήματα σε σχέση με την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Τουρκία, ανέφεραν οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή, και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, έπειτα από συνάντηση μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE