«Ανησυχητικά υψηλός» ο κίνδυνος άτακτου Brexit, προειδοποιεί ο Βρετανός Κεντρικός Τραπεζίτης

«Ανησυχητικά υψηλός» ο κίνδυνος άτακτου Brexit, προειδοποιεί ο Βρετανός Κεντρικός Τραπεζίτης

Η Βρετανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα "ανησυχητικά υψηλό" κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, που θα μπορούσε να συμβεί ξαφνικά και κατά λάθος, χωρίς αυτό να είναι η πρόθεση των πολιτικών, προειδοποίησε την Τετάρτη 3/4 ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ.

 
Η ιδέα, που προωθείται από ορισμένους υποστηρικτές του Brexit, ότι η Βρετανία θα μπορούσε να διεξάγει εμπόριο αποτελεσματικά με τους όρους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, με μηδενικούς δασμούς, μετά από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, είναι «εντελώς ανόητη», ανέφερε μιλώντας στο Sky News.
 
«Είναι ανησυχητικά υψηλός τώρα», είπε ο Κάρνεϊ όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
 
Η Κυβέρνηση και η ΕΕ, πρόσθεσε, είναι αντίθετες σε ένα σκληρό Brexit, «κι όμως αυτό είναι μια πιθανότητα – είναι η προεπιλογή. Έτσι η απουσία συμφωνίας θα συνέβαινε κατά λάθος, θα συνέβαινε ξαφνικά, δεν θα υπήρχε μετάβαση – είναι ένα τυχαίο άτακτο Brexit».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Γαλλία: Τον Λεκορνί διόρισε ξανά πρωθυπουργό ο Μακρόν

Γαλλία: Τον Λεκορνί διόρισε ξανά πρωθυπουργό ο Μακρόν

Έπειτα από μια πολιτικά ταραχώδη εβδομάδα, το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής -και δεν ήταν άλλο, από αυτό του προσφάτως παραιτηθέντα Σεμπαστιάν Λεκορνί!

BEST OF TOTHEMAONLINE