Συντεχνίες ΑΗΚ: Το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να υφίσταται έως ότου λειτουργήσει το ΓεΣΥ

Συντεχνίες ΑΗΚ: Το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να υφίσταται έως ότου λειτουργήσει το ΓεΣΥ

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ διαβεβαιώνουν τους συναδέλφους τους ότι μέχρις ότου λειτουργήσει πλήρως και αποτελεσματικά το ΓεΣΥ, θα αγωνιστούν ώστε το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λειτουργεί υπέρ της υγείας των εργαζομένων και όχι ανταγωνιστικά προς το ΓεΣΥ, τονίζοντας ότι όταν εκλείψει αυτή η ανάγκη, "τότε θα αποφασίσουμε διαφορετικά".

 
Σε εγκύκλιο προς όλα τα μέλη τους, οι συντεχνίες χαρακτηρίζουν αυθαίρετη και μονομερή ενέργεια του Υπουργού Οικονομικών να εξασφαλίσει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάργηση των Ταμείων αυτών που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των εργαζομένων.
 
Οι συντεχνίες ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν πρόθεση να παρεμβάλουν εμπόδια στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και προσθέτουν ότι ήδη συμμετέχουν σε αυτό με την καταβολή εισφορών.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE