Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης της Σερβίας

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης της Σερβίας

Eκατοντάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εισήλθαν στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης-RTS. Οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτήριο χωρίς να ασκήσουν βία, αφού η ασφάλεια του κτηρίου άνοιξε τις πόρτες.

Επικεφαλής της ομάδας των διαδηλωτών ήταν οι ηγέτες του συνασπισμού της αντιπολίτευσης Συμμαχία για την Σερβία (SzS) Ντράγκαν Τζίλας και Μπόσκο Ομπράντοβιτς.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον αρχισυντάκτη των ειδήσεων να τους επιτραπεί να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

«Βρισκόμαστε εδώ όχι για να γκρεμίσουμε και να καταστρέψουμε κάτι αλλά για να επιστρέψουμε την δημόσια τηλεόραση εκεί που ανήκει, στον λαό της Σερβίας.

Εμείς δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιήσουν το αίτημα μας να εμφανιστούμε στο πρόγραμμα της RTS» δήλωσε ο Μπόσκο Ομπράντοβιτς στους δημοσιογράφους. Η κατάληψη της δημόσιας τηλεόρασης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE Video από την πλατεία του Αγίου Πέτρου - Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος

LIVE Video από την πλατεία του Αγίου Πέτρου - Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα, 21 Απριλίου 2025, σε ηλικία 88 ετών στην κατοικία του στο Casa Santa Marta, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού.

BEST OF TOTHEMAONLINE