Ο Προεδρος της Fed κρίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να τον καθαιρέσει

Ο Προεδρος της Fed κρίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να τον καθαιρέσει

Ο Πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος στα τέλη του Δεκεμβρίου έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων από τον Αμερικανό πρόεδρο, δήλωσε χθες Κυριακή ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να τον αποπέμψει. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής "60 Minutes" του τηλεοπτικού δικτύου CBS, όταν ερωτήθηκε εάν ο πρόεδρος μπορεί να τον καθαιρέσει, ο Πάουελ απάντησε: "ο νόμος είναι σαφής, έχω τετραετή θητεία. Και σκοπεύω να την ολοκληρώσω".
 
Πάντως κατόπιν απάντησε "όχι" όταν ερωτήθηκε αν η απάντηση είναι "επομένως όχι, κατά την άποψή του".
 
Ο Πάουελ εξάλλου απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τον Ντόναλντ Τραμπ, διότι "δεν θα ήταν πρέπον". "Θεωρώ ότι εάν απαντούσα σε έναν εκλεγμένο αξιωματούχο, αυτό θα αποτελούσε περισπασμό από τη σημαντική δουλειά μας", εξήγησε.
 
Δεν αποκάλυψε παρά ελάχιστα για τη συζήτηση που είχαν με τον ένοικο του Λευκού Οίκου στις αρχές Φεβρουαρίου, περιοριζόμενος να πει πως μίλησαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
 
Την περασμένη χρονιά, ο Τραμπ εξέφρασε ανοικτά τον εκνευρισμό του για την άνοδο των επιτοκίων της Federal Reserve, κάνοντας λόγο περί "τρέλας" και "προβλήματος για την οικονομία" των ΗΠΑ, αψηφώντας την πολιτική παράδοση που θέλει τους προέδρους να είναι πολύ συγκρατημένοι στα σχόλιά τους για τη Fed, την ισχυρότερη κεντρική τράπεζα του κόσμου.
 
Στα τέλη της χρονιάς, κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξέταζε το ενδεχόμενο να καθαιρέσει τον Πάουελ, παρότι ήταν ο ίδιος ο Τραμπ που τον διόρισε.
 
(ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ΚΣΤ/ΑΧΡ)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE