Με το ερώτημα γιατί ενοχλούνται, απαντά ο Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ για S400

Με το ερώτημα γιατί ενοχλούνται, απαντά ο Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ για S400

“Γιατί ενοχλείστε; Εάν εσύ δεν θέλεις να δώσεις στην Τουρκία αντιπυραυλικό σύστημα τότε δεν θα ανακατευτείς αν το πάρει από αλλού”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας στις ΗΠΑ, οι οποίες προειδοποιούν την Τουρκία σε περίπτωση που παραλάβει το αντιπυραυλικό ρωσικό σύστημα S400.


Σε δηλώσεις του από το Μπαλίκεσίρ της Τουρκίας, ο Τσαβούσογλου είπε ότι “εμείς εδώ και χρόνια θέλαμε να πάρουμε (το αντιπυραυλικό σύστημα) από τους συμμάχους μας και τους ενημερώσαμε επισήμως ότι το θέλαμε. Οι σύμμαχοι μας οι οποίοι μερικές φορές προκαλούν εμπόδια ακόμη και για την πώληση απλών όπλων, για κάποιο λόγο μετά που πήραμε τους S400 άρχισαν να ενοχλούνται. Γιατί ενοχλείστε; Αυτή τη στιγμή αν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και αν πρέπει να αυξηθεί η αλληλεγγύη μας τότε γιατί όταν το ζητά η Τουρκία εσύ δεν πουλάς; Εάν εσύ δεν θέλεις να το δώσεις, τότε κι εσύ δεν θα ανακατευτείς εάν η Τουρκία το πάρει από αλλού ή από εκτός του ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός. 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Ναρκοθετεί την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Κυπριακό: Ναρκοθετεί την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Λευκωσία και Ηνωμένα ΄Εθνη προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη διευρυμένη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη περί τα τέλη Ιουλίου, με την προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, να συνεχίζει τις επισκέψεις και τις επαφές της, στις εγγυήτριες δυνάμεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE