Εκατοντάδες διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Εκατοντάδες διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν για την κήρυξη «κατάστασης εθνικής ανάγκης» εκ μέρους του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο να παρακάμψει το Κογκρέσο και να χρηματοδοτήσει την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον Λευκό Οίκο κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Ο Τραμπ εξευτελίζει το Σύνταγμα» και «Δεν θέλουμε άλλον βασιλιά». Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος «παραβιάζει τους κανόνες για να πετύχει τους στόχους του», σχολίασε ο 65χρονος Σαμ Κρουκ, ακτιβιστής οικολόγος που κρατούσε ένα πλακάτ στο οποίο έγραφε ότι ο Τραμπ είναι «μαθητευόμενος δικτάτορας».

Επειδή το Κογκρέσο αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει το τείχος, ο πρόεδρος "επινόησε μια κρίση", είπε η 55χρονη δικηγόρος κλισον Φαλτζ.

«Συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί, δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία», τόνισε.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση. Καθώς όμως το Κογκρέσο δεν αποδέσμευσε τους πόρους που απαιτούσε για το έργο αυτό, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορέσει να πάρει χρήματα κυρίως από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου.

Οι Δημοκρατικοί και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι τον κατηγόρησαν για κατάχρηση εξουσίας. Πολλές Πολιτείες, μεταξύ των οποίων εκείνες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνιας, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να μπλοκάρουν τα σχέδια του Προέδρου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Τα επόμενα βήματα για την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ Great Sea Interconnector (GSI) αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι συμφωνήθηκε το συντομότερο να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ρυθμιστών και του φορέα υλοποίησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE