ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Επιβεβαίωσε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Νετανιάχου: Επιβεβαίωσε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ επιβεβαιώνει την Τρίτη (12/2) τα αεροπορικά πλήγματα στο νότιο τμήμα της συριακής επικράτειας.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν νέα αεροπορική επιδρομή και έβαλλαν με πυροβόλα αρμάτων μάχης στο έδαφος της Συρίας εναντίον θέσεων του Ιράν, μία ημέρα αφού ο συριακός στρατός ανακοίνωσε πως ισραηλινό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εκτόξευσε πυραύλους κοντά σε κατεδαφισμένο νοσοκομείο και στρατιωτική θέση παρατήρησης.

"Επιχειρούμε καθημερινά, όπως και χθες, εναντίον του Ιράν. Συνεχώς. Εναντίον του Ιράν και εναντίον της προσπάθειάς του να εδραιώσει την παρουσία του στην περιοχή", δήλωσε ο Νετανιάχου στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Βαρσοβία, όπου πρόκειται να συμμετάσχει σε μια διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή.

Τη διάσκεψη συνδιοργανώνουν οι κυβερνήσεις της Πολωνίας και των ΗΠΑ.

Τα αεροπορικά πλήγματα της Δευτέρας, στη νότια επαρχία Κουνέιτρα, προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές, σύμφωνα με τον συριακό στρατό.

Καθώς πλησιάζουν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Απριλίου στο Ισραήλ, η κυβέρνηση Νετανιάχου μιλά πλέον ολοένα πιο ανοικτά για τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην επικράτεια της Συρίας.

Το Ισραήλ έχει κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του εναντίον θέσεων του Ιράν και της Χεζμπολάχ στη Συρία. Ο Νετανιάχου διαμηνύει ότι η στρατιωτική δράση για να
αποτραπεί ο κίνδυνος το Ιράν να αποκτήσει προγεφύρωμα στο συριακό έδαφος θα ενταθεί, προειδοποίηση που επανέλαβε μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον Δεκέμβριο ότι αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την εμπόλεμη χώρα.

Ισραηλινός αξιωματούχος αποκάλυψε τον Σεπτέμβριο ότι έχουν γίνει πάνω από 200 επιδρομές εναντίον ιρανικών θέσεων στη Συρία τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα πλήγματα της Δευτέρας συνέπεσαν με τους εορτασμούς στην Τεχεράνη για την 40ή επέτειο από την Ισλαμική Επανάσταση και την πτώση του καθεστώτος του Σάχη.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top