Παγκύπρια 24ωρη απεργία στην Οικοδομική Βιομηχανία

Παγκύπρια 24ωρη απεργία στην Οικοδομική Βιομηχανία

Παγκύπρια 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Οικοδομική Βιομηχανία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, μετά από απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν τα Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων ΠΕΟΣΕΚ και ΔΕΟΚ, για λήψη μέτρων αντίδρασης μετά την απόρριψη της συμφωνίας για την Οικοδομική Βιομηχανία εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων (ΟΣΕΟΚ).

Κατά την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις στα επαρχιακά οικήματα των Συντεχνιών ως εξής:

  1. Λευκωσία, Πάφος: Οίκημα ΠΕΟ, ώρα 12μμ
  2. Λεμεσός, Λάρνακα, Αμμόχωστος: Οίκημα ΣΕΚ, ώρα 12μμ.

Κατά τις απεργιακές συνελεύσεις θα ληφθεί απόφαση με στόχο να καταγγελθεί η απαράδεκτη στάση που συνεχίζει να επιδεικνύει η εργοδοτική πλευρά, στοχεύοντας στη διαιώνιση της κατάστασης που επικρατεί στην Οικοδομική Βιομηχανία με την παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης και των άλλων εργατικών νομοθεσιών.

Η εργατική πλευρά ουδέποτε θα εγκαταλείψει την προσπάθεια για πλήρη εφαρμογή των βασικών άρθρων της Συλλογικής Σύμβασης από όλους τους εργολάβους και απαιτεί, με βάση και τη γραπτή συμφωνία με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών, την επαναφορά όλων των αποκοπών που αφορούσαν τους προσωπικούς μισθούς των εργαζομένων και τα ωφελήματά τους.

Τα Δ.Σ. των Συντεχνιών θα ζητήσουν παράλληλα εξουσιοδότηση από τους εργαζόμενους, εάν δεν υπάρξουν άμεσα θετικές εξελίξεις προς επίλυση της διαφοράς, να προχωρήσουν στην επέκταση των μέτρων όποτε κρίνουν αναγκαίο.

 

ΠΕΟ-ΣΕΚ-ΔΕΟΚ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE