Ν. Παπαδόπουλος: «Να διαμορφωθεί στρατηγική και τακτική, είπε το ΔΗΚΟ στον Πρόεδρο»

Ν. Παπαδόπουλος: «Να διαμορφωθεί στρατηγική και τακτική, είπε το ΔΗΚΟ στον Πρόεδρο»

Το Δημοκρατικό Κόμμα τόνισε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανάγκη διαμόρφωσης μιας αποτελεσματικής τακτικής και στρατηγικής για αντιμετώπιση των επιδιώξεων της τουρκικής πλευράς, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είπε ότι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις συναντήσεις που είχε με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ όπως επίσης και για τη συνάντηση που έλαβε χώρα μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η εικόνα που βγαίνει από αυτές τις επαφές, είπε, όπως και από το παρασκήνιο που έχει προηγηθεί μέχρι σήμερα είναι ότι «βρισκόμαστε ακόμη σε ένα αρχικό στάδιο σε σχέση με την προσπάθεια σε σχέση διαμόρφωσης όρων αναφοράς που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Αυτό, σημείωσε, οφείλεται σε πάρα πολλούς λόγους, «φυσικά στην αδιάλλακτη θέση της Τουρκίας, τις απαιτήσεις που μπαίνουν και από την ηγεσία τ/κ κοινότητας αλλά και σε πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώραν αυτή τη στιγμή τόσο στην Τουρκία όσο επίσης και στα κατεχόμενα».

Οφείλουμε, είπε, «όπως εμείς τονίσαμε σήμερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διαμορφώσουμε μιαν αποτελεσματική τακτική και στρατηγική που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς έτσι ώστε όχι μόνο να πετύχουμε τον στόχο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων σε μια σωστή βάση αλλά να αντιμετωπίσουμε φυσικά και τις υπόλοιπες επιδιώξεις της Τουρκίας σε σχέση με τη διαμόρφωση πραγματικοτήτων, όπως τις αποκαλεί η τουρκική πλευρά, είτε επί του εδάφους είτε επί της ΑΟΖ της Κυπριακής δημοκρατίας, κάτι φυσικά θα πρέπει να αποτρέψουμε με μια σωστή τακτική και στρατηγική».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Δημοσκόπηση SIGMA: Απογοητευμένοι οι πολίτες δύο χρόνια μετά τη διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη- Η δημοτικότητα του Οδυσσέα  και η άνοδος του Χρίστου

Δημοσκόπηση SIGMA: Απογοητευμένοι οι πολίτες δύο χρόνια μετά τη διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη- Η δημοτικότητα του Οδυσσέα και η άνοδος του Χρίστου

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, η πρώτη δημοσκόπηση η οποία παρουσιάστηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού SIGMA, αποτυπώνει την απογοήτευση των πολιτών από την παρούσα διακυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την άποψη του εκλογικού σώματος τη δεδομένη στιγμή, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η χώρα πάει προς λάθος κατεύθυνση.

BEST OF TOTHEMAONLINE