ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο και ο διευθυντής του Israel Innovation Authority

Στην Κύπρο και ο διευθυντής του Israel Innovation Authority

Επίσημη επίσκεψη του Διευθυντή του Israel Innovation Authority στην Κύπρο.

Την Κύπρο επισκέφθηκε ο Διευθυντής του Israel Innovation Authority, στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας αναφέρει ότι η επίσκεψη του Aharon Aharon πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο.

Ο κ. Aharon είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών, καθώς και συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ) Καθηγητή Φίλιππο Πατσαλή και τον Επικεφαλής Επιστήμονα της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Κόκκινο.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τα δύο μέρη εξέφρασαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν έμπρακτα την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των οικοσυστημάτων καινοτομίας των δύο χωρών.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνάντησης υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο Κρατών, για τη χρηματοδότηση κοινού ερευνητικού έργου που επιλέγηκε στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης για Διακρατική Συνεργασία, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και των συζητήσεων αναδείχθηκαν οι ομοιότητες που παρουσιάζει το σύστημα διακυβέρνησης για έρευνα και καινοτομία, το οποίο υιοθετήθηκε πρόσφατα από την Κυπριακή Κυβέρνηση, με το αντίστοιχο σύστημα του Ισραήλ.

Σημειώθηκε, επίσης ότι το Ισραήλ μπορεί να αποτελέσει πηγή γνώσης και εμπειρίας για την ανάπτυξη του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας. Το Israel Innovation Authority είναι πρόθυμο να συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας για Ε&Κ με την Κύπρο, κτίζοντας πάνω σε υφιστάμενες πλατφόρμες συνεργασίας όπως το Πρόγραμμα HORIZON 2020 της ΕΕ, αλλά και σε καινούργια εργαλεία προσαρμοσμένα στις εξειδικευμένες ανάγκες των δύο μερών.

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κόκκινος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας ότι βασική διαπίστωσή του είναι ότι στην παρούσα φάση υφίσταται σε ένα βαθμό συνεργασία μεταξύ ομάδων της επιστημονικής και της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο Κρατών, ενώ από πλευράς Κυβερνήσεων δρομολογούνται ενέργειες για υποστήριξη στο πεδίο Ε&Κ. Στόχος θα πρέπει να είναι η οργάνωση και ο συντονισμός των εν λόγω ενεργειών, κάτω από ένα ενιαίο πλαίσιο συνεργασίας, ενισχύοντας περαιτέρω τα πεδία όπου εντοπίζονται συγκεκριμένες ανάγκες.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την οριστικοποίηση του πλάνου ενεργειών και την ανάθεση της υλοποίησής του στις αρμόδιες υπηρεσίες, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

«Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια από την επίλυση του Κυπριακού, του ύψιστου εθνικού ζητήματος και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να υπάρξουν εξελίξεις», είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top