Πρόσκληση Ακάρ σε Αποστολάκη για να επισκεφθεί την Τουρκία

Πρόσκληση Ακάρ σε Αποστολάκη για να επισκεφθεί την Τουρκία

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu με τίτλο «Πρόσκληση ‘έκπληξη’ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ακάρ» αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος διορίστηκε στην θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος.

Παράλληλα επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα πως ο τούρκος υπουργός Άμυνας απήυθυνε πρόσκληση για επίσκεψη στην γείτονα στον έλληνα ομόλογό του.

Επισημαίνεται ότι ο Ακάρ, o οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ευάγγελο Αποστολάκη, αναφέρθηκε στη σημασία της βελτίωσης της καλής γειτονίας και της συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδος.

Την ίδια ώρα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι o Χουλουσί Ακάρ τόνισε πως θα είναι ευτυχής να καλωσορίσει τον κ. Αποστολάκη στην Τουρκία.



Τέλος, στο τηλεγράφημα υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που δεν κατονομάζονται, η εν λόγω πρόσκληση που εστάλη πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είναι σημαντική για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί καλό παράδειγμα για τις προσπάθειες στο θέμα της ενίσχυσης της καλής γειτονίας, την οποία, όπως αναφέρεται, πάντοτε επιθυμεί η Τουρκία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE