Ανάστατοι οι κάτοικοι της Δένειας – Παράνομα στις ελεύθερες περιοχές Τ/κ

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Δένειας – Παράνομα στις ελεύθερες περιοχές Τ/κ

Προκλητική αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από Τουρκοκύπριους, σημειώθηκε το πρωινό της Παρασκευής 25/01.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας 30 Τουρκοκύπριοι πέρασαν από σημείο της νεκράς ζώνης με λεωφορείο – και όχι από οδόφραγμα - για να μεταβούν στο χωριό Δένεια της επαρχίας Λευκωσίας για να προσευχηθούν σε τζαμί της κοινότητας.

Η παράνομη προσέλευση έγινε από σημείο μεταξύ Φιλιάς και Δένειας, χρησιμοποιώντας τον δρόμο Μόρφου – Γερολάκκου.

Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας μας με τον Χριστάκη Παναγιώτου, κοινοτάρχη του χωριού Δένεια, μας επιβεβαίωσε το γεγονός.

Όπως μας ανέφερε ο κύριος Παναγιώτου, το κοινοτικό συμβούλιο ήταν ενήμερο μια εβδομάδα νωρίτερα από τα Ηνωμένα Έθνη, για την κάθοδο των Τουρκοκυπρίων προσκυνητών στις ελεύθερες περιοχές από το εν λόγω σημείο.

Άμεσα το κοινοτικό συμβούλιο ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως επίσης την Αστυνομία και την Εθνική Φρουρά.

Έγιναν διαβουλεύσεις πριν να διαδραματιστεί το πιο πάνω περιστατικό, όμως αυτές έπεσαν στο κενό.

Σύμφωνα με τον κύριο Παναγιώτου το λεωφορείο με τους Τουρκοκύπριους προσκυνητές μπήκε στις ελεύθερες περιοχές από σημείο της νεκράς ζώνης με συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών.

Έφτασαν στο χωριό γύρω στις 11:30 και κατόπιν της προσευχής τους στον χώρο, αποχώρησαν γύρω στις 12:45.

Ο κοινοτάρχης της Δένειας, ανέφερε στο ThemaOnline, πως ο ρόλος τους ως τοπική αρχή τελείωσε με την ενημέρωση του κεντρικού κράτους για το περιστατικό.

«Δεν κάναμε τραμπουκισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Παναγιώτου. «Ήταν συγχωριανοί μας, τους υποδεχτήκαμε και τους φιλοξενήσαμε», τόνισε ο κοινοτάρχης του χωριού.

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών όπου αναμένει τοποθέτησή του περί του ζητήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE