Πρόεδρος Αναστασιάδης για έκθεση Γενικού Ελεγκτή: «Οι παρατηρήσεις που καταγράφονται λαμβάνονται υπόψιν»

Πρόεδρος Αναστασιάδης για έκθεση Γενικού Ελεγκτή: «Οι παρατηρήσεις που καταγράφονται λαμβάνονται υπόψιν»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε την Πέμπτη (24/1), στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2017.

Δείτε ΕΔΩ την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Οι παρατηρήσεις που καταγράφονται λαμβάνονται υπόψιν εξ ου και τα βελτιωτικά μέτρα που παίρνονται, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε φθάσει στο σημείο που να αποτρέπουμε την όποια παρατήρηση».

Όπως είπε ο Πρόεδρος το θέμα είναι να μην υπάρχει δια δόλου διασπάθιση δημόσιου χρήματος και πρόσθεσε: «Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάτι ανάλογο τουλάχιστον κατά την περίοδο που βρίσκομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα παρατηρηθεί ποτέ κάτι ανάλογο».

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε: «O σεβασμός προς τους θεσμούς θα πρέπει να θεωρείται από όλους μας ένας κανόνας που συνάδει με τη χρηστή διοίκηση ή και με τον αλληλοσεβασμό που πρέπει να επιδεικνύεται και να αποφεύγονται φαινόμενα που θέτουν εν αμφιβόλω τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει ο κάθε θεσμός».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επίδοση της έκθεσης, ο Γενικός Ελεγκτής κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε: «Υπάρχουν παρατηρήσεις όσον αφορά τον κανονιστικό έλεγχο των πληρωμών που έγιναν κατά το 2017, όπως για παράδειγμα θέματα των πληρωμών για τα λεωφορεία, όπως κάποια θέματα που αφορούν διαφορές για τις πληρωμένες για τη σύμβαση των αεροδρομίων κλπ».

Πρόσθεσε: «Τα κυριότερα θέματα που αναδεικνύουν πιο βαθιά προβλήματα είναι αυτά που περιλαμβάνονται στις ειδικές εκθέσεις που εκδίδονται πλέον κατά τη διάρκεια του έτους και δεν παραμένουν στο συρτάρι ώστε να περιληφθούν στην ογκώδη όπως ήταν παλαιότερα οι ετήσιες εκθέσεις».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE