Γεύση από Κωνσταντινούπολη

Γεύση από Κωνσταντινούπολη

Συνταγές Πολίτικης Κουζίνας

Ένα ταξίδι μέσα από τις γεύσεις , τα αρώματα και τα μπαχάρια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμμετέχοντες στο πρώτο μάθημα για το 2019 της Lidl Food Academy. Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν τις γεύσεις και το νοερό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη μέσα από τις νόστιμες συνταγές που ετοίμασε ο σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.


Αρχή στις πολίτικες γεύσεις έκανε η συνταγή για το Πεϊνιρλί, στην οποία το τυρί τύπου κεφαλοτύρι, Τρεις Βοσκοί, χάριζε μία ιδιαίτερη γεύση που την έκανε να ξεχωρίζει. Ο σεφ προτείνει για επιπλέον νοστιμιά στα Πεϊνιρλί, αφού τα βγάλετε ζεστά από τον φούρνο να τα αλείψετε με λιωμένο ανάλατο βούτυρο Milbona.
Γιαουρτλού· στο άκουσμα και μόνο σου έρχεται η Κωνσταντινούπολη στο μυαλό. Μία συνταγή που φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την πολίτικη κουζίνα. Έτσι λοιπόν, σειρά μετά το πεϊνιρλί, πήρε το αρνίσιο μπούτι Deluxe, γιαουρτλού με σάλτσα Εζμέ και σπιτικές πίτες, για τις οποίες ο σεφ χρησιμοποίησε μαγιά ξερή, και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake.


Σιροπιαστά μπισκότα «Σεκέρ παρέ» ήταν η τελευταία συνταγή που άφησε σε όλους μία γλυκιά γεύση από Κωνσταντινούπολη. Αφού βγουν από τον φούρνο τα μπισκότα ζεστά τα περιχύνετε με σιρόπι από λευκή ζάχαρη, Belbake. Για τη γαρνιτούρα προτιμήστε ολόκληρα τα αμύγδαλα Alesto, και καταπλήξτε όσους θα τα δοκιμάσουν.


Μπορείτε και εσείς να βρείτε όλες τις συνταγές αλλά και φωτογραφικό υλικό από το μάθημα στην ιστοσελίδα της Lidl Food Academy, καθώς και να δηλώσετε συμμετοχή για τα επόμενα μαθήματα της Ακαδημίας στο: https://www.lidlfoodacademy.com.cy.

Επισκεφθείτε μας και στο:

www.lidl.com.cy


www.facebook.com/lidlcy


www.twitter.com/Lidl_Cyprus_


https://www.instagram.com/lidl_cyprus/


Snapchat: lidlcyprus

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εκπρόσωπος Τατάρ για νέα μέτρα στα σημεία διέλευσης - «Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι μια νέα κρίση»

Εκπρόσωπος Τατάρ για νέα μέτρα στα σημεία διέλευσης - «Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι μια νέα κρίση»

Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι μια νέα κρίση, ανέφερε ο ειδικός εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Γκιουνές Ονάρ στην Κίπρις ποστασί όταν κλήθηκε να σχολιάσει είδηση πως υπάρχουν νέα μέτρα από την ΚΔ στα σημεία διέλευσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE