Κενά και απουσία Κώδικα Δεοντολογίας, εμφάνισαν οι καταγγελίες για τη Δικαιοσύνη.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα υπόθεσης του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μ. Νικολάτου, το οποίο κλήθηκε να εκδικάσει το Ανώτατο (από συνάδελφο του).
Όταν στη συνέχεια η προσφυγή του κ. Νικολάτου απορρίφθηκε από τον συνάδελφο και δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Κώστα Παμπαλλή, ο πρώτος άσκησε έφεση για να ακυρωθεί η απόφαση του κ. Παμπαλλή.
Τώρα το Ανώτατο, με πέντε μέλη του, καλείται να κρίνει υπόθεση του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Η εφημερίδα αναφέρει πως επιδίωξε να ενημερωθεί για τους πέντε δικαστές οι οποίοι θα αναλάβουν να εκδικάσουν την υπόθεση του προέδρου τους, ωστόσο ενημερώθηκαν πως τώρα εκδικάζονται υποθέσεις των ετών 2012 – 2013, ενώ η υπόθεση του Μύρωνα Νικολάτου καταχωρήθηκε το 2014.
Η υπόθεση
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η υπόθεση αφορά την απαλλοτρίωση τεμαχίου γης στην περιοχή της Λάρνακας, ιδιοκτησίας Γεωργίου Μ. Νικολαϊδη, ο οποίος απεβίωσε.
Η απαλλοτρίωση του τεμαχίου γης έγινε στις 20/2/1969 για την δημιουργία του Λιμανιού Λάρνακας.
Στη συνέχεια η Έλλη Οικονόμου ως διαχειρίστρια της περιουσίας του αποβιώσαντος και τα αδέλφια Μύρωνας Νικολάτος και Μιράντα Τάνου ως κληρονόμοι του, αξίωναν το 2009 την επιστροφή του τεμαχίου επειδή δεν χρησιμοποιήθηκε από το κράτος για τον σκοπό που απαλλοτριώθηκε, με το λιμάνι Λάρνακας να κατασκευάζεται ένα χιλιόμετρο μακριά του, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Αλέκο Μαρκίδη.
Στη συνέχεια όμως, η προσφυγή τους απορρίφθηκε από τον δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Κώστα Παμπαλλή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο 27 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις