ΠΑΡΑ-THEMA

ΣΧΟΛΙΟ: Οφείλει το κράτος να δώσει και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το δικαίωμα της υιοθεσίας

ΣΧΟΛΙΟ: Οφείλει το κράτος να δώσει και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το δικαίωμα της υιοθεσίας

Αδιαπραγμάτευτο το γεγονός ότι κάθε παιδί που έρχεται στη ζωή, οι γονείς του οφείλουν να του προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ζωή που μπορούν, σε περίπτωση που δεν μπορούν, αν και σκληρό, πολλές φορές κρίνεται αναγκαίο να δοθεί για υιοθεσία.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Όπως δήλωσε και η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του παιδιού πρόσφατα, όταν οι γονείς επιθυμούν να δώσουν τη γονική μέριμνα σε άλλο ζευγάρι ή θεσμό, αυτό γίνεται μέσω δικαστηρίου, ενώ αξιολογούνται και τα άτομα τα οποία εισηγούνται οι γονείς, αν είναι κατάλληλα.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών ή γυναικών, που είναι παντρεμένο ή έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης επιθυμεί να υιοθετήσει ένα παιδί;

Στην Κύπρο τουλάχιστον αυτό δεν επιτρέπεται από τον νόμο, κάτι που εύκολα μπορεί να θεωρηθεί ομοφοβική στάση, διάκριση δηλαδή κατά μιας συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού με βάση την σεξουαλική προτίμηση.

Στο εξωτερικό ομοφυλόφιλοι Πρωθυπουργοί κυβερνούν ολόκληρες χώρες, αλλά ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι είναι ακατάλληλο στα μάτια του νόμου για να μεγαλώσει ένα παιδί.

Λες και δεν έχουμε αρκετούς “ετεροφυλόφιλους” παιδεραστές, λες και δεν γίναμε μάρτυρες τα τελευταία χρόνια υποθέσεων, που έχουν εκδικαστεί κιόλας, με πατεράδες ή πατριούς να κακοποιούν σεξουαλικά μικρά παιδιά.

Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους, από ζεύγος ομοφυλοφίλων ανδρών, ίσως έφτασε η στιγμή να μπει στον δημόσιο διάλογο το θέμα της υιοθεσίας παιδιών και από ανθρώπους με σεξουαλική προτίμηση.

Κατακριτέα και παράνομη η πράξη των δύο ανδρών, δεν τίθεται θέμα συζήτησης, πρέπει να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Πρέπει όμως, κατά την ταπεινή άποψη του υποφαινόμενου και η πολιτεία, να δώσει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το δικαίωμα να γίνουν γονείς και να υιοθετούν παιδιά με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που θα υιοθετούσε και ένα ετερόφυλο ζευγάρι.

Υ.Γ. Και όχι, δεν σημαίνει ότι το παιδί που μεγαλώνει με ομοφυλόφιλους γονείς θα γίνει κατ’ ανάγκη ομοφυλόφιλο, εξάλλου τόσοι συνάνθρωποι μας που ελκύονται από το ίδιο φύλο, δεν είχαν όλοι ομοφυλόφιλους γονείς.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top