Στις 6 Φεβρουαρίου ο Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Στις 6 Φεβρουαρίου ο Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Στις 6 Φεβρουαρίου μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συζητήσει την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ενώ την Παρασκευή (18/1) φτάνει στην Άγκυρα ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ για επαφές με την τουρκική ηγεσία. 

Για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία ο Χαμί Ακσόι είπε ότι “η αποφασιστική μας στάση έκανε τις ΗΠΑ να αποφασίσουν την αποχώρηση. Η αμερικανική γραφειοκρατία ωστόσο προβάλλει αντίσταση στον Τραμπ. Δεν πρέπει να επιτραπεί στο YPG να βάλει μέσα στο Μέμπιτς το καθεστώς της Συρίας (δυνάμεις Άσαντ). Η διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συρία δεν πρέπει να εξυπηρετήσει την ατζέντα του YPG. Δεν πρέπει να δημιουργηθούν τετελεσμένα”, ανέφερε ο Χαμί Ακσόι. 

Για τους S-400 ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ότι τους αγόρασαν επειδή τους είχαν άμεση ανάγκη και αυτό το θέμα έκλεισε. 

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE