ΚΥΠΡΟΣ: Διαμαρτύρονται για τις εξετάσεις οι μαθητές – Αποχή από τα μαθήματα

ΚΥΠΡΟΣ: Διαμαρτύρονται για τις εξετάσεις οι μαθητές – Αποχή από τα μαθήματα

Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, κατέρχονται την Παρασκευή (18/1) οι μαθητές.

Η ΠΣΕΜ, σε ανακοίνωση της, καλεί όλους τους μαθητές να απέχουν μαζικά από τα μαθήματα, κατά την 3η και 4η Περίοδο.

Όπως αναφέρει, τις τελευταίες τρεις σχολικές χρονιές, έχουν πολλές φορές εκφράσει τις διαφωνίες της με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο με ανακοινώσεις, ψηφίσματα, αποχές από τα μαθήματα, δημοψήφισμα, συλλογές υπογραφών, κινητοποιήσεις.

«Το ίδιο έπραξαν και οι καθηγητές μας με το δημοψήφισμα του περασμένου Φεβρουαρίου. Όπως αναφέραμε και στο παρελθόν, οι εξετάσεις ανά τετράμηνο θα ενισχύσουν τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου οδηγώντας τους μαθητές σε ένα ατέλειωτο κυνήγι βαθμού. Δεν θέλουμε σχολεία εξεταστικά κέντρα, σχολεία του ανταγωνισμού, του ατομικισμού και της παραπαιδείας. Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και όχι να εξοντώνει», προσθέτει.

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι με βάση τα πιο πάνω και το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν εισακούει τις απόψεις τους, γεγονός που επιβεβαίωσαν και στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, αποφάσισαν να απέχουν σήμερα από τα μαθήματα τους.

Προειδοποιούν, παράλληλα, ότι αν το Υπουργείο δεν κάνει πίσω, θα πάρουν ακόμα πιο δυναμικά μέτρα.

Στο μεταξύ, η ΠΣΕΜ είχε χθες πολύωρη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα των τετραμήνων, ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα σε μέτρα για να στείλει και το μήνυμα ότι οι μαθητές είναι κάθετα αντίθετοι με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και του οτιδήποτε παραπλήσιου σε τούτη την φιλοσοφία και ότι θέλουν και επιδιώκουν πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι η θέση του Υπουργού Παιδείας ήταν και παραμένει πως το μέτρο της αποχής, τους μόνους που πλήττει είναι τους μαθητές, γι` αυτό και τους καλεί για άλλη μία φορά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχίσουν το διάλογο, «ο οποίος διεξήχθη σήμερα σε εξαιρετικό κλίμα, με θετικά αποτελέσματα».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει σε μια μάχη που για τον ίδιο ουδέποτε έκλεισε πραγματικά. Τρία χρόνια μετά τις Προεδρικές του 2023, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ ετοιμάζεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανοίγοντας πολύ νωρίτερα απ’ όσο αναμενόταν το κεφάλαιο του 2028 και μαζί μια δύσκολη συζήτηση στο εσωτερικό της παράταξης της οποίας ηγήθηκε για μία δεκαετία.

BEST OF TOTHEMAONLINE