Υπερχείλισε και το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς

Υπερχείλισε και το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς

Υπερχείλισε το μικρό φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς. Χωρητικότητας 300 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 17/1.


Πρόκειται για το πέμπτο φράγμα της Επαρχίας  Πάφου  που υπερχειλίζει μετά τα φράγματα της Αργάκας χωρητικότητας 990.000 κυβικών μέτρων νερού, του Πωμού χωρητικότητας 860.000 κυβικών μέτρων νερού, του Μαυροκόλυμπου χωρητικότητας 2 εκατομμυρίων 180 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού και της Αρμίνου το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας, χωρητικότητας 4 εκ. 300 χιλ. κυβικών μέτρων νερού που γειτνιάζει με το μεσαιωνικό γεφύρι του Τζιελεφού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς Μάριος Θεοχάρους ανέφερε πως η υπερχείλιση του φράγματος  της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς έγινε τα ξημερώματα.  Όπως ανέφερε το φράγμα τροφοδοτείται από τις όχθες του ποταμού Ξερού  και απέχει από την θάλασσα μόλις 2,5 με 3 χιλιόμετρα περίπου. Ειδικότερα, το ύψος του ανέρχεται στα τριάντα τρία μέτρα, ενώ το μήκος του – όπως είπε- στα εκατό δεκαέξι μέτρα.

Πρόκειται ανέφερε ο κοινοτάρχης για μια μοναδική σε περιβάλλον περιοχή που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου αφού όπως εξήγησε η φυσική αλλά και τεχνητή ομορφιά του φράγματος, συμπληρώνονται από την άγρια χλωρίδα του χωριού.Επεσήμανε μάλιστα πως το  φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς καλύπτει αρδευτικά χίλιες πεντακόσιες σκάλες καλλιεργήσιμης γης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE