Διάσωση οδηγών από ποταμούς και δρόμους από την Πυροσβεστική

Διάσωση οδηγών από ποταμούς και δρόμους από την Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε την Τετάρτη 16/1 σε διάσωση οδηγών οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στην προσπάθειά τους να περάσουν από πλημμυρισμένους δρόμους και ποταμούς.


Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι «οι κλήσεις το τελευταίο 24ωρο που αφορούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα ανέρχονται στις 36 αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υποστατικά , πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων και διάσωσης οδηγών οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους στην προσπάθεια τους να διέλθουν πλημμυρισμένων δρόμων και ποταμών».

Εκτός από τις 2 διασώσεις που ανακοινώθηκαν χθες στον ποταμό Γιαλιά στο ύψος των χωριών Κοτσιάτη και Ποταμιάς αντίστοιχα, προστίθεται, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να διασώσει οδηγό ο οποίος προσπάθησε να διέλθει από τον ποταμό Τρέμιθο στο ύψος των χωριών Αλάμπρα – Μοσφιλωτής.

Στις 14:18, συνεχίζει η ανακοίνωση, Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για διάσωση 2 ατόμων από όχημα μάρκας Suzuki το οποίο ακινητοποιήθηκε στην μέση του ποταμού Κρυός μεταξύ των χωριών Άγιος Θεράπων - Λόφου.

Ανταποκρίθηκαν αρχικά οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού με ομάδα και όχημα διάσωσης οι οποίοι ασφάλισαν το όχημα ούτως ώστε να μην παρασυρθεί. Ακολούθως, αναφέρεται, κλήθηκε η ΕΜΑΚ και «ειδική ομάδα διασώσεων από ορμητικά νερά κατάφερε με ειδικό εξοπλισμό και τεχνική να διασώσει τα 2 άτομα όπου ακολούθως μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού».

Στην επιχείρηση έλαβε μέρος και η Αστυνομία καθώς επίσης και ελικόπτερο της ΜΑΕΠ.

Από νωρίς το πρωί χθες ως και τις 0700 σήμερα η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 62 κλήσεις για βοήθεια ,6 πυρκαγιές, 55 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE