Χαστούκι για την Μέι: Καταψηφίστηκε η συμφωνία για το Brexit - Πρόταση μομφής εναντίον της

Χαστούκι για την Μέι: Καταψηφίστηκε η συμφωνία για το Brexit - Πρόταση μομφής εναντίον της

Βαριά ήττα υπέστη η Τερέζα Μέι, στην ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit, στην οποία κατέληξε με την ΕΕ.

 

Συνολικά 432 βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού και μόλις 202 ψήφισαν υπέρ. Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα για βρετανική κυβέρνηση στη Βουλή των Κοινοτήτων τον τελευταίο αιώνα, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

«Αυτό το αποτέλεσμα μας λέει τι δεν θέλουν οι βουλευτές. Αλλά δεν μας λέει τι θέλουν», είπε η Μέι αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί αν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Αμέσως μετά, ο Τζέρεμι Κόρμιν κατέθεσε πρόταση μομφής, προσθέτοντας ότι θα συζητηθεί την Τετάρτη, «προκειμένου οι βουλευτές να εκφραστούν για την ανικανότητα της κυβέρνησης». Δεν πρέπει να μείνει στο τραπέζι η πρόταση για Brexit χωρίς συμφωνία, τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών, προσθέτοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

Σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η εσωκομματική κρίση στην ΕΔΕΚ, με την έντονη αντίδραση στελεχών του κόμματος, απέναντι στους χειρισμούς της Προέδρου, Σοφίας Χριστοδούλου Μακρή, να αποτυπώνεται πλέον και σε γραπτή παρέμβαση προς την ίδια.

BEST OF TOTHEMAONLINE